Pääsiäiskakku



Tässä vuoden 2014 pääsiäiskakku. Idean tähän sain klassisesta possukakusta, jossa possut pyllistelevät "mudassa" kakun päällä. Sain sitten päähäni tehdä kakusta pääsiäisversion, jossa puput pyllistelevät ruohikossa.

Ruohikossa on lisäksi porkkanoita ja suklaamunia (ei siis kakkakikkareita). Kakussa on täytteenä Rocky Road -täyte, jonka idea myös pälkähti päähäni tässä hiljattain.

Pohjana on 18cm tumma sokerikakkupohja. Liian tuhdit kakkupohjat tuppaavat viemään huomion pois täytteestä. Tosin raikkaat täytteet, kuten esim. vadelma tai lime, ovat näppäriä tuhtien suklaakakkujen täytteenä. Kostutukseen käytin tällä kertaa kaakaota. Täyte on kiva, sillä siihen ei tule liivatelehtiä, vaan vaahtokarkit ja suklaa kiinteyttävät täytteen hyvin. Siksipä täyte passaa esim. niille jotka eivät voi syödä mitään mikä tulee siasta.

Rocky Road -täyte

2dl kermaa
200g vanilja tuorejuustoa
100g suklaata
150g (noin 7dl) minivaahtokarkkeja
1dl maitoa
n.1,5dl murskattuja karkkeja (käytin Marianne mokka karkkeja)
5kpl LU kandisokerikeksejä (Bastogne)

Laita vaahtokarkit ja maito kattilaan. Lämmitä seosta keskilämmöllä lähes koko ajan sekoittaen, kunnes karkit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Mikäli seos paakkuuntuu tai palaa, on lämpö ollut liian kova. Nosta seos jäähtymään. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää seokseen. Lisää vaahtokarkkiseos ja sekoita hyvin sähkövatkaimella. Murskaa keksit ja karkit ja lisää seokseen.

Katso tarkemmin kakun täyttämisestä tästä linkistä.


Kuorrutin kakkua hieman marenkikreemillä, johon lisäsin sulaa suklaata. Kakun voi kuorruttaa myös sokerikreemillä tai kermavaahdolla, mutta kreemin olisi hyvä olla ruskeaa, mikäli reunoille tulevat keksit ovat ruskeita.


Kakun päälle pursotin vihreällä pastavärillä värjättyä marenkikreemiä spagettityllalla. Tarkemmin eri pursotuksista voi lukea täältä.


Koristeet ovat sokerimassaa. Suklaamunat on ostettu kaupasta. Reunoilla on jotain suklaasikareita, vai miksi noita sanotaan. Suklaarullia. Yksi sikari jäi uupumaan, mutta sitä ei taida näistä kuvista erottaa. Ympärille kiedoin tavallisen narun, se ei ole syötävä. Keksit kyllä pysyvät kiinni ilman naruakin, mutta naru on mielestäni nätti ja näin ei tarvitse varoa, että keksit lentelisivät kakusta pois kakkua siirrettäessä.


 Tilasin Party Lite kutsuilta tuommoiset kivat kynttiläkoristeet, joihin voi laittaa haluamiansa koristeita kynttilän alle. Ja tulppaanit tietty kuuluvat aina kevääseen.


Hyvää pääsiäistä! 

Kommentit

  1. Sulle ois haaste ! :) http://hitaastimuttatodellavarmasti.blogspot.fi/2014/04/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Ihana pääsiäiskakku ja siinä suloisia pupusia ! Herkullista ja mukavaa pääsiäistä! :)

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku! Onpas hauska idea! Tuo täytekin on mukavan erilainen, pitää kyllä ehdottomasti testata.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3