Suklaa-nougat kuppikakutNämä minikuppikakut olivat tarjolla poikamme 1v syntymäpäivillä. Sain idean kokeilla jotain nougatista, sillä sitä näkee aika vähän käytettävän leivontablogeissa. Nougatia voi kuitenkin käyttää samaan tapaan leivonnassa kuin esim. suklaata. Ainut mikä kannattaa muistaa on että nougat palaa helposti sulatettaessa.

Tuo nougatkreemi kuppikakkujen päällä oli kerrassaan loistava idea! Tuli hieman mieleen kinder buenossa oleva nougat sisällys. Taidankin viedä ideaa edelleen kehitettäväksi.

Kuppikakut on tehty dark chocolate mud cake ohjeella, jota käytän usein myös kuppikakkuihin, sillä se on niin loistava ohje. Muffinsseja varten ohje kuitenkin kannattaa puolittaa. Puolikkaasta taikinasta tulee varmasti ainakin 50 minimuffinssia tai 20 tavallista muffinssia. Synttäreillä oli pikku ankka teema, joten tein muffinssit pieniin ankkakääreisiin. 

Nougat kreemi

3 valkuaista
2,25dl sokeria
0,5dl vettä
270g leivontamargariinia
1tl vanilja-aromia
100g nougatia (2kpl marabou dubbel nougat patukkaa)

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta, kunnes se saavuttaa 121 asteen lämpötilan. Kaada seos valkuaisvaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten samalla. Vaahdota seosta, kunnes kulho on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Lisää sitten huoneenlämpöinen voi pieninä palasin vähän kerrallaan seokseen. Vaahdota vielä muutama minuutti, kunnes seos on tasaista ja silkkimäistä. Lisää vanilja. Sulata nougat mikrossa puolella teholla 10sekunnin pätkissä, kunnes se on sulanut. Tähän menee joku 30s yhteensä. Lisää jäähtynyt nougat seokseen ja sekoita tasaiseksi. Nougatia voi laittaa myös enemmänkin kuin tuo sata grammaa. Kannattaa maistaa kreemiä ennen pursottamista. Tämä on ihana silkkinen kreemi ja helppo pursottaa. 


Kreemillä pursottamisesta voi lukea enemmän täältä.

Kommentit

 1. Näyttää niin taivaallisilta, että pakko itsekin kokeilla joku päivä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos =) Kannattaa kokeilla. Tuo nougat kreemi oli tosi positiivinen yllätys ;)

  VastaaPoista
 3. Hassua, tein just keskiviikkona suklaa-nougat kuppikakkuja :D Oli muuten tosi herkullinen yhdistelmä. Kuorrute oli aika erilainen, tämäkin vaikuttaa ihanalta.

  VastaaPoista
 4. Pitääpä tulla katsomaan sinun reseptiäsi ;)

  VastaaPoista
 5. Voi elämä kuinka ihanan kuuloisia! Dubbel nougat toimii aina :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Millä mittaat veden lämpötilan kun teet tätä?

  VastaaPoista
 7. Minulla on kaksi lämpömittaria. Toinen on tämmöinen: http://www.ullanunelma.fi/lampomittari. Ihan toimiva, mutta kannattaa mielummin ostaa tällainen: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2013/12/arvontapalkinto.html, koska tuo on paljon näppärämpi ja helpompi käyttää. =)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3