sunnuntai 18. toukokuuta 2014

BarbapapakakkuTämä kakku meni oletettavastikin pienen Oiva pojan 1v synttäreille. Toiveena oli samantyylinen kakku kuin tämä aiemmin tekemäni Barbapapakakku. Tämä kakku on vain huomattavasti pienempi.

Alempi pohja on 18cm halkaisijaltaan ja ylempi kakku on tehty pieneen kulhoon. Pohjana on sokerikakkupohja. Täytteenä on vadelmarahka ja vadelmahilloa. Kakusta riittää helposti kymmenelle hengelle.

Kakku on kuorrutettu sokerikreemillä ja siniseksi värjätyllä karkkimassalla (n.600g). Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä


Lisäksi tein pienen 10cm maidottoman kakun kahdelle henkilölle. Pohjana on myös sokerikakkupohja, mutta täytteenä on maidottomasta rasvasta tehty sokerikreemi ja vadelmahilloa.

 Barbapapat on muovattu sokerimassasta. Barbapörrö kannattaa muovata niin että muovaa ensin mustasta massasta puikulan ja tökkää sen cocktailtikun nokkaan. Sitten saksilla napsastaan massaan tuommoisia "karvoja". Samaan tyyliin kuin käpykakkua tehdessä. Tikkua pyörittämällä ei tarvitse koskea itse hahmoon ollenkaan.Onnea Oivalle!

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3