torstai 15. toukokuuta 2014

Ristiäiskakut EllilleTein kaverini tytön ristiäisiin kaksi täytekakkua. Väritoiveina oli vaaleanpunainen, valkoinen ja hopea. Lisäksi toivottiin ainakin nukkuvaa vauvaa ja vauvan nimi kakkuun.

Ristiäiskakkuja on aina ihana tehdä ja ideoitakin löytyy ihan laidasta laitaan. Näihin kakkuihin kaverini tuntien halusin kuitenkin aika hempeän tunnelman. Näin kesän korvalla halusin kokeilla tuommoisia suloisia kesätossuja massasta.


Molemmat kakkupohjat ovat 20cm sokerikakkupohjia. Toisessa kakussa on täytteenä survottuja vadelmia ja mango-passionhedelmämousse. Toisessa kakussa on survottuja mansikoita ja sitruuna-appelsiinimousse.
 
Survon yleensä marjat ja sidon ne liivatteella, sillä massalla peitetyssä kakussa neste usein alkaa pyrkimään ulos ja voi tehdä rumia railoja massaan. Tuoreet marjat harvoin tätä tekevät, mutta pakasteessa olleet marjat päästävät nestettä hyvinkin usein.

Kakun täyttämisesti voi lukea tarkemmin täältä. Tässä käyttämäni sitruuna-appelsiinimoussen ohje. Todella näppärä ja nopea. Ei tarvitse liivatetta.

Sitruuna-appelsiinimousse

n.200g appelsiini tuorejuustoa (Valio tai Pirkka)
2,5dl kermaa
2rkl lemon curd tahnaa
(sokeria)


Kaavat tossuihin lainasin Pionilaaksolta, jolta löytyy muuten aivan ihania ideoita mm. ristiäiskakkuihin. Tossut kannattaa ehdottomasti tehdä kukkamassasta (gum paste) tai karkkimassasta, sillä sokerimassa on liian lötköä näihin. Kauppojen valmis vaahtokarkkimassa on tarpeeksi jämäkkää, sillä tossujen sisälle ei tule tukirakenteita.
Tekstin pursotin pikeerillä. Kakut on kuorrutettu karkkimassalla. Yhteen kakkuun meni noin 500g massaa. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä. Halusin pitää koristelun melko simppelinä, sillä yksinkertaisin on yleensä kaunein.


 Toiseen kakkuun tein nukkuvan vauvan, jolla on tällä kertaa mekko päällä. Koristeet ovat irrallaan, sillä en oikein osannut päättää miten ne sommittelisin, joten annan juhlaväen päättää siitä.

Pursotukset reunoilla on pikeeriä enkä vieläkään onnistu hyvin tuossa reunakoristelussa. Käsi varmaan vapisee liikaa.. Tein mukaan pari hopeisella tomuvärillä maalattua liljaa, nimikyltin ja ruusun. Koristelun voi halutessaan pitää myös aika simppelinä.Ohje vauvan mekkoon löytyy myös Kakkumonsterin youtube kanavalta!


Onnea Elli Sini Elisabeth kauniista nimestä ja onnea vielä koko perheelle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3