maanantai 16. kesäkuuta 2014

AmbulanssikakkuYstäväni sukulainen valmistui ensihoitajaksi ja minua pyydettiin tekemään hänelle ambulanssikakku. Oulussa ambulanssit ovat perusväritykseltään keltaisia, mutta koska ihmiset usein mieltävät ambulanssin valkoiseksi, niin päätin sitten jättää pinnan valkoiseksi. Toki Suomesta löytyy valkoisiakin lansseja.

Tämmöistä kakkua voisi koristella vaikka maailman tappiin asti. 4v poikamme seurasi pitkään auton koristelua ja kysyinkin häneltä, kun olin saanut auton tähän kuntoon, että vieläkö tehdään lisää koristeita. Poika sanoi, että "ei" ja ajattelinkin, että parempi ehkä jättää kohtuu pelkistetty malli, jolloin autoon ei ainakaan tulee liikaa sälää.


Auto on koottu 25x25cm sokerikakkupohjasta. Täytteenä on mansikkamousse ja itsetehtyä raparperihilloa. Tämä on yksi ystäväni lempitäytteistä. Täytin kakun ja leikkasin sen sitten kahtia ja nostin palat päällekäin. Sitten leikkasin korkeasta kakusta ambulanssinmallisen. Vaihekuvia en kerennyt ottaa, sillä viikonlopuksi oli neljä kakkua tehtävänä.


Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä ja valkoisella karkkimassalla. Massaa varasin 1kg, mutta ehkä 800g olisi myös riittänyt hyvin. Koristeet ovat pääasiassa sokerimassaa. 


Onnea valmistuneelle!

2 kommenttia:

  1. Onpa se komia! Ei ihme, että pikkupoika seurasi kiinnostuneena vieressä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) samalla kaavallahan vois tehdä vaikka rekkakakun pojalle ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3