torstai 23. lokakuuta 2014

Caramel applesSain viimeinkin testattua kinuskiomenoita. Amerikassa caramel apple on varmasti yhtä tunnettu kuin s'mores eli kaikki tietävät ne.
 
Jossain blogissa eräs bloggaaja teki tuota karamellikastiketta toffeekarkintapaisista ja lopputulos näytti todella hauskalta. Värit olivat niin kirkkaat ja selkeät. Vähän kuin piirretyissä. Minä käytin tällä kertaa kuitenkin täydelliseksi havaitsemaani kinuskikastiketta.

Sain kaveriltani kotimaisia omenoita, joten nuo voi ihan huoletta syödä kuorineen päivineen. Markettien omenoitakin voi varmasti syödä kuorineen, mutta kannattaa pestä hyvin. Kaikkein näteimpiä näistä tulisi, jos käyttäisi vaalean vihreitä omenoita (esim Granny Smith). Ne kuitenkin tuppaavat olemaan aika kirpeitä, joten jos haluaa vähän makeutta, niin punaiset ovat parempia.

Caramel apples

6-8 omenaa (riipuu koosta)
tikkari/cakepop tikkuja

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Suihkutan sen päälle vielä hieman rasvaa.
Dippaa omenat kinuskiin ja nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. 
Yksi kerros riittänee, mutta toki toisenkin voi lisätä, jos haluaa.


Nyt näkyy liikkuvan netissä paljon erilaisia variaatioita näistä. Omenat voi dipata myös esim. lakritsi- tai suklaakinuskiin. Lisäksi omenat voi vielä koristella esim karkeilla, pähkinöillä tai keksinmurusilla. Myös tikun voi halutessaan koristella värikkäillä nauhoilla.

3 kommenttia:

  1. Nuo sinun omenat näyttävät kivan pieniltä!
    Belgialaisten Cox Orange on pieni, kivan hapokas, vaan ei kova.
    Kanadassa ne on tehty järestäin Granny Smith -ompuista...ne ovat ikävän suuria, mutta ah, niin hyviä !

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä! Tein juuri ison purkillisen suolakinuskia ja olen miettinyt mitä tehdä lopulla ja nämä olisivat ihan täydellisiä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3