Halloween kurpitsakakkuPieni varaslähtö jo halloweeniin. Miehen siskon perhe tuli vierailulle viikonloppuna ja halusin tehdä jotain hauskaa lapsille. Halloweenia vietetään 31.10 pyhäinpäivän aattona, joten alan aina innoissani joka syksy suunnittelemaan kaikenlaista halloween hauskaa. Tykkään leipoa kaikkea eri teemojen mukaan! Itse halloweenista en niin välitä, mutta leivonnaiset ovat hauskoja.

Tämä kakku on tehty 3D pallovuokaani. Kakusta riittää 10-15 henkilölle.
Kakkupohja on tehty suklaakakkupohjan ohjeella. Maustoin taikinan lisäksi piparkakkumausteella. En tiedä mistä sain päähäni tämän huiman idean, mutta pohja maistui tosi hyvälle! Tein kakun 3 munan ohjeella, mutta taikinaa olisi kyllä mahtunut vuokiin hieman enemmänkin. 3D pallovuokaan ei kannata tehdä kovin höttöistä kakkua, sillä tällöin kakku menee varmasti kasaan tarjoiluvaiheessa. Myös täyte pitää hyydyttää hyvin liivatteella. Tai sitten  kakun voi täyttää kreemeillä.
Täytteenä on suklaamoussea.

Kakku on kuorrutettu valkosuklaamoussella, sillä halusin välttää sokerimassan käyttöä tällä kertaa. Kakusta tuli todella hyvänmakuinen. Kuorrutukseen voi käyttää myös pelkkää valkosuklaa ganachea.

Tein vuonna 2010 samantyylisen kurpitsakakun, joka oli tosin päällystetty marsipaanilla. Kakku taisi olla itseasiassa ensimmäinen massalla päällystetty kakkuni! Tämän vuoden kakun voi myös tehdä samalla tyylillä kuin tuon 2010 vuoden kakun (kulhoon kääretorttupohjista koottuna) tai sitten voi tehdä 15-20cm kakun ja muotoilla kakkua pyöreämmäksi sahalaitaisella veitsellä.

Valkosuklaakuorrute:
3dl kermaa
100g tuorejuustoa
n.130g valkosuklaata

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa puolella teholla 15-30s pätkissä.
Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja hieman jäähtynyt sula suklaa.
Värjää halutessasi geeli/pastaväreillä.


Pallo on kuorrutettu oranssilla valkosuklaakuorrutteella. Vedin nuolijalla kakkuun, jolloin siitä tuli kurpitsamaisempi. Kanta ym härpäkeistö on tehty vihreäksi värjätyllä valkosuklaakuorrutteella. Kanta on helpoin tehdä niin, että tekee leivinpaperista lieriön ja täyttää sen moussella (n.3cm korkea torni). Sitten hökötyksen annetaan jähmettyä pakkasessa 15-30min ja sen jälkeen se nostetaan kakun päälle. Pursotukset tein pelkällä minigrip pussilla, jonka kulmasta leikkasin palan pois. Silmät ja suu ovat mustaa sokerimassaa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3