Kotitekoinen raakasuklaa



Sain EkoVistalta testattavaksi muutamia tuotteita, kuten kaakaovoita ja kaakaonibsejä. Päätin pyöräyttää niistä kotitekoista raakasuklaata. Laitan vaihtoehtoreseptin myös tavalliseen suklaaseen. Suurempi DIY suklaapostaus löytyy vielä täältä. Tässä kaksi eri ohjetta raakasuklaaseen. Toiseen tulee kaakaovoita, toiseen kookosöljyä.

Ohjetta on helppo muokata itselle sopivan kokoiseksi.
Tällä ohjeella tuli 5-6kpl ylläolevia suklaapatukoita.

 1,5dl kaakaovoita
1,5dl (raaka)kaakaojauhetta
1-2rkl hunajaa, vaahterasiirappia, agavesiirappia tai kookossokeria

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Voi ei saa lämmetä yli 50 asteiseksi tai se palaa. Raakaruoan kriteeri on, että ruoka ei saa olla kuumennettu yli 42-46 asteiseksi. Raja vaihtelee hieman.

Lisää kaakaojauhe ja makeutus. Minä jauhoin kaakaonibseistä jauhetta. Ne sopivat hyvin myös leivonnaisten koristeeksi. Kun seos on valmis, kannattaa se vielä temperoida. Seos jäähdytellään 28 asteeseen, jonka jälkeen se vielä lämmitetään 32 asteeseen. Kaada seos vuokiin ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi. Mikäli et jaksa temperoida suklaata, kannattaa se säilyttää jääkaapissa.

Raakakaakaojauhetta ei ole paahdettu, joten se on miedommanmakuista kuin tavallinen kaakao. Kaakaon aromit tulevat kunnolla esiin vasta paahdettaessa, joten käytän raakakaakaojauhetta vain harvoin leivontaan.

Tavalliseen suklaaseen, voi käyttää perus kaakaojauhetta ja tomusokeria. Tavallinen sokeri jää helposti rakeiseksi. Terceellisempää tomusokeria voi tehdä myös itse esim. steviasta. Vegaanit voivat käyttää suklaaseen mitä tahansa makeutusta, paitsi hunajaa.


 Paketista löytyi myös kookosöljyä. Kookosöljyä voi käyttää sekä leivontaan että ruoanlaittoon. Siitä tulee myös suosikki raakasuklaatani:

1,25dl kookosöljyä
0,6dl vaahterasiirappia
1,8dl kaakaojauhetta

Sulata öljy mikrossa parin sekunnin ajan. Lisää kaakaojauhe ja vaahterasiirappi. Tätä seosta ei tarvitse temperoida, sillä tämä ei sisällä kaakaovoita. Kaada seos vuokiin ja laita jääkaappiin.

Tämä suklaa on ihanan makeaa ja herkullista! Ainut huono puoli tässä on, että se sulaa nopeaa käsiin. Toisaalta suklaa katoaa parempiin suihin niin nopeaa, että tämäkään ei usein käy ongelmaksi. Sulana se sopii myös hyvin jäätelön päälle, sillä se jähmettyy kovaksi hetkessä.

Kommentit

  1. Meilla uppoaa raakasuklaa niin isoihin kuin pieniin. Ja olenpa joskus paattanyt, etta en ikina enaa syo muuta kuin raakasuklaata, itsetehtya, jotta ei tulisi ihan niin paljon kulutettua kyseista tuotetta... mutta turhan usein laiskuus vain voittaa ja tulee napattua kaupan valmista tummaa suklaata. Kuivatuilla hedelmilla ja pahkinoilla tulee ihan liian hyvaa herkkua. Pitaisi kai itsekin jo hankkia tuollaiset kunnolliset suklaamuotit. Kiva postaus!

    VastaaPoista
  2. Jos haluaa suklaaseen enemmän makua, kannattaa kaakaonibsit paahtaa uunissa 15min ajan ja sitten vasta hienontaa. Mut tämä ei enää ole sit raakasuklaata..
    Kiva et teillä lapsetkin syö tätä :)
    Muotithan on kiva synttäri- tai joululahjatoive ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3