Fun with pancakes!Lättyjen ei tarvitse olla mitään tylsää kamaa. Ne ovat helppoja ja nopeita tehdä ja muutamalla kikalla niistä saa vähän hienommankin jälkiruoan. Tässä tuleekin monta eri lättuohjetta.

Perus lättytaikinan ohje:

5dl maitoa (tai vichyä)
2 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1-2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Voita paistamiseen. Valmistusohje täällä.

Juuri pannulta tulleen lätyn päälle on näppärä ripotella rouhittua suklaata. Suklaa sulaa kauniisti lätyn päälle ja antaa sille ihanan maun. Suklaan kaveriksi passaavat suomalaiset marjat. Ylläolevassa kuvassa on valkosuklaata, mustikoita ja minttusuklaata.

Tässä vähän hyviä yhdistelmiä:
-valkosuklaa-mustikka
-maitosuklaa-mansikka
-tummasuklaa/minttusuklaa-mustikka
-valkosuklaa-lakkaMokkasuklaa-mansikka


Banaani-suklaa


 Nutella ja kerma/vaniljajäätelö passaavat myös ihanasti lättyjen väliin.
Rouskuvuutta täytteeseen saa keksimurskalla.


 Lättytaikinaa voi myös maustaa erilaisilla aineksilla. Vasemmalla on aromipastoja, joita lisätään perusohjeeseen ½-1tl. Esim. tuo caramel passaa lättytaikinaan ihanasti! Oikealla BlåBandin valmismoussejauheita, joita voi myös lisätä lättytaikinaan tai pannukakkutaikinaan. 1pss lisätään perusohjeeseen.


Aikuisille voi tarjoilla kahvilättyjä. Puolet perusohjeen maidosta korvataan suodatetulla kahvilla (2,5dl kahvia, 2,5dl maitoa). Eli lätyt tehdään cafe au lait nesteestä. Lätyn päälle kannattaa testata vaniljasiirappia. Uusin siirappituttavuuteni on vaahterasiirappi, joka on tosi ihanaa!

Kannattaa myös kokeilla juhlavia crepes suzette lettuja!

Kommentit