Homemade MarsTein kesällä kotitekoisia Snickers patukoita ja niistä tuli aivan täydellisen makuisia! Päätin testata Marsiakin, koska se on hyvin samantyylinen. Maapähkinävoi vain vaihtuu kaakaojauheeksi. Itsellä tosin kaakaojauhetta humpsahti vähän liikaa. Tässäpä ohje kokonaisuudessaan.

Nougat:
1,75dl sokeria
1,25dl glukoosisiirappia
½dl vettä
1 iso valkuainen (tai kaksi pientä)
ripaus suolaa
½dl kaakaojauhetta


Karamelli:
2,5dl sokeria
2dl kermaa
1,25dl glukoosisiirappia
4rkl voita
½tl vaniljauutetta (tai vaniljajauhetta)

Kuorrute:
400-500g maitosuklaata (minulla meni 200g)

 Nougat:
Vaahdota valkuaiset ja suola.
Laita sokeri, glukoosi ja vesi kattilaan. Keitä seosta, kunnes se saavuttaa 135asteen lämpötilan. Kaada seos välittömästi valkuaisvaahdon joukkoon, niin että kuuma sokeriliemi ei osu suoraan valkuaisvaahtoon vaan valuu kulhonreunalta vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi ja kaada nopeasti leivinpaperilla vuorattuun 20x20cm vuokaan. Anna jäähtyä ainakin tunnin ajan. Myös leipävuoka käy.

Karamelli:
Laita sokeri, kerma, glukoosi ja voi kattilaan. Keitä seosta, kunnes se saavuttaa 120 asteen lämpötilan. Tähän menee noin 8-10min. Lisää joukkoon vanilja. Kaada seos nougat kerroksen päälle ja anna jäähtyä ainakin tunnin ajan.


Kuten Snickersienkin kanssa, en jaksanut kuorrutella joka patukkaa erikseen, vaan kaadoin sulan suklaan vuokaan, annoin jähmettyä jääkaapissa hyvin ja leikkasin sitten annospaloja.

Hyvänmakuisia tuli, vaikka kaakaota olikin vähän liikaa.


  Tein tällä kertaa niin, että tein tuplamäärän nougatia ja kinuskia. Jaoin nougatin kahteen osaan, lisäsin toiseen kaakaojauheen ja toiseen maapähkinävoin. Sitten kaadoin seokset leipävuokiin.


 Mars-vuokaan tuli päälle pelkkää kinuskia, Snickers vuokaan tuli kinuskin joukkoon suolapähkinöitä. Tuommoiset kertakäyttövuoat on näppäriä, mutta kannattaa vuorata nekin leivinpaperilla. Patukat kyllä irtosivat vuoista ilman leivinpaperiakin, mutta oli vähän takkuista. Etenkin Marsin kohdalla. Snickers ei ole yhtä tarttuvaa.


 Patukat kannattaa säilyttää jääkaapissa, sillä kinuski ja nougat pehmenevät huoneenlämmössä. Jos patukat dippaa kokonaan temperoituun suklaaseen, niin ne pysyvät nättinä huoneenlämmössäkin pitkään. Vasemmalla Mars, oikealla Snickers.  Kotitekoiset Twix patukat löytyvät täältä.


Huomatkaa, että nyt on kaupoissa erikoispainos Twixejä vanhalla hyvällä Raider nimellä.


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3