sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Hämähäkkimieskakku / Spiderman cakeTässäpä ensimmäinen 2016 vuonna väsätty kakku. Tämä kakku meni 5-vuotta täyttävän pojan syntymäpäiville. Aiemmin tekemäni hämähäkkimieskakku löytyy täältä.

Kakku on mitoitettu 20 hengelle.

Tässä kakussa on 24cm suklaakakkupohja. Täytteenä suklaa- ja vadelmamousset.
Kakku on kuorrutettu punaisella sokerimassalla (750g). Pintaa värjäsin air brush koneella mustalla ja punaisella värillä, jotta kakun pintaan tuli hieman eloa. Hämähäkinseitti on pursotettu mustalla pikeerillä.

Musta pikeeri 
 
Musta pikeeri syntyy helpoiten siten, että vaahdotetaan 1 valkuainen ja 1,5dl tomusokeria. Lisätään pari tippaa sitruunamehua ja sitten lisätään vielä 1dl kaakaojauhetta. Ruskea pikeeri on huomattavasti helpompi värjätä mustaksi kuin valkoinen. Lisätään reilusti mustaa pastaväriä joukkoon ja sekoitetaan. Tässä vaiheessa pikeeri saattaa vaikuttaa enemmän ruskealta kuin mustalta, mutta se ei haittaa.
 
Pikeeri lusikoidaan pursotinpussiin, jonka päässä on tylla. Sitten pussin molemmat päät suljetaan tiiviisti. Tyllan ympärille voi kietoa esim. maalarinteippiä. Pussi laitetaan jääkaappiin useammaksi tunniksi, jolloin pikeerin väri syvenee ja pikeeristä tulee täysin mustaa. 


Latasin youtubeen videon kakun koristelusta.


Hämähäkki on leikattu mustasta massasta puukolla ihan vapaalla kädellä. En käytä sabluunoita yleensä ikinä, koska ne ovat minulle vain ajan hukkaa. Sivelin hämiksen päälle vielä hieman vettä, jotta siihen tuli kiiltävä pinta.


Käykäähän vilkuilemassa videoitani youtubessa ja niistä saa myös tykätä.
Ja Kakkumonsteri1 kanavan saa tilattua itselleen ihan ilmaiseksi, jos vain on kirjautunut youtubeen. Seuraavaksi on sitten vuorossa taas vähän terveellisempää leivontavideota, joten pysykäähän kanavalla.

4 kommenttia:

  1. Tämäpä helppo tapa koristella kakku koululaispojalle! Saattaa tulla kokeiluun :)
    Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vielä tätä kautta kakusta! Kovasti siitä kyllä tykättiin :) - Sini

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3