Terveelliset jogurttimustikat



Tein youtubeen pienen videonpätkän muutamista ruoista ja välipaloista, joita monet luulevat terveellisiksi, mutta eivät todellisuudessa sitä ole. Tässä kuitenkin ohje superterveellisiin jogurttimustikoihin. Nämä ovat kuin karkkeja! Eikä raaka-aineitakaan tarvita kuin kaksi.

Mainitsin videolla mm. jogurttipähkinät ja muut kuivatut hedelmät, joita monet syövät päivänmittaan välipalaksi. Nämä kauppojen jogurttipähkinät ovat kuitenkin yleensä kuorrutettu jogurtinmakuisella valkosuklaalla. Miksi kukaan haluaisi syödä jogurtinmakuista valkosuklaata.. Eli tämmöiset jogurttihedelmät, -pähkinät ja -rusinat ovat lähinnä karkkipäivän naposteltava.


Näitä varten tarvitaan n.2dl paksua jogurttia ja vajaa 200g pensasmustikoita.
Lidlin Eridanous kreikkalainen jogurtti on ihan täydellistä. Sitä löytyy jopa 2% rasvapitoisena.
Mutta jos ei satu tätä käsiinsä saamaan, niin voi käyttää esim. turkkilaista jogurttia.
Tai valmistaa jogurttia itse kulhon ja harson avulla. Kts. tarkempi ohje videolta.
Yhdestä litrasta maustamatonta jogurttia tulee tuo 2dl paksua jogurttia.

Mikäli haluaa vähän proteiinipitoisempaa tavaraa, niin kannattaa käyttää maustamatonta rahkaa jogurtin tilalla.

Jogurtti/rahka ja mustikat sekoitetaan kulhossa ja nostetaan leivinpaperin päälle erilleen pakkaseen jähmettymään. Tämän jälkeen ne voi nostella kulhoon naposteltavaksi. Kovin kauaa näitä ei kannata huoneenlämmössä pitää, koska jogurtti sulaa. Mutta eivätpä nämä kulhossa kauaa kerkea ollakaan.

Minä käytin pakastealtaan pensasmustikoita, mikä aiheutti jogurtin jähmettymisen sekoitusvaiheessa. Tämän vuoksi lopputulos on vähän paakkuinen, mutta onneksi tämä ei ole kuin esteettisyyskysymys.
Pensasmustikat ovat tähän aivan täydellisiä, sillä ne ovat isoja eivätkä ne sottaa.
Mutta tämmöisiin naposteltaviin voisi käyttää myös muita marjoja.

Kommentit