Daimjuustokakku uunissa



Tämä kakku on kuopuksemme 3v synttäreiltä. Ajattelin tehdä tavallisen uunijuustokakun kinuskikastikkeella, mutta sitten päätinkin vähän nopeuttaa hommaa.

Mikäli haluaa tähän vielä kinuskikastikkeen lisäksi, suosittelen käyttämään tätä ohjetta. Valmiskastikkeita en suosittele, ne eivät kinuskille edes maistu. Kakku on tehty 24cm vuokaan ja se on myös gluteeniton. Pohjan voisi toki tehdä myös ihan tavallisista Digestive- tai kaurakekseistä. 
Juustokakun valmistamisesta löytyy videokin kurpitsajuustokakun yhteydestä.

Pohja:
300g gluteenittomia kolakeksejä
50g voita

Täyte:
600g tuorejuustoa
2,5dl kermaa
3 munaa
1dl sokeria
n.200g daim suklaata
ripaus vaniljajauhetta
1rkl sitruunamehua

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi. Painele keksi-voiseos 24cm irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Mikäli keksimuru on hienojakoista, riittää pohjaa myös vuoan reunoille asti. Minun monitoimikoneeni kulho meni rikki ja uusi ei vielä ollut tullut postissa, joten piti tyytyä karkeampaan muruun.

Täytettä varten sekoita tuorejuustoa hetki yleiskoneella. Lisää kerma, munat ja voi. Seosta ei pidä sekoittaa niin kauaa, että kerma vaahtoutuu, vaan riittää että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin. Liian kauan sekoitettu täyte repeilee uunissa, koska se on liian ilmavaa. Hienonna daim tehosekoittimessa. Daimin voi rouhia karkeammaksikin muruksi, mutta tällöin daim-rouhe todennäköisesti humpsahtaa kakun pohjalle paiston aikana. Karkeammat palaset kakussa olisivat kyllä muuten hauska lisä. Lisää daim ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.


Tämä kuva on otettu edellistä juustokakkua tehdessä, mutta se on erittäin havainnollistava. Kakun voi paistaa sellaisenaankin, mutta paras lopputulos tulee kun kakun paistaa vesihauteessa. Tämä ei ole ollenkaan pelottava tai työläs vaihe. Vuoka vuorataan ulkopuolelta foliolla ja sitten vuoka nostetaan kulhoon, joka on täytetty kuumalla vedellä. Minä käytän yleensä piirakkavuokaa, koska en omista tarpeeksi isoa kulhoa. Tarkemmin kakun paistamisesta voi katsoa yllä olevan videolinkin kautta.

Paista kakkua 170 asteessa noin tunti. Itse yleensä paistan juustokakkua ainakin 1,5h, jotta kakku ei varmasti jää keskeltä liian löysäksi. Juustokakun kannattaa antaa levätä vuoassa seuraavaan päivään jääkaapissa, jolloin se on parhaimmillaan. 

Tämän juustokakun koristelin yksinkertaisesti rouhitulla daimilla.
Tuli tosi ihanaa! 




Kommentit