torstai 7. huhtikuuta 2016

Itse tehty tomusokeri
Tiedättekö tunteen, kun pitäisi alkaa valmistamaan pikeeriä, mutta tomusokeri on loppu ja kaupat ovat kiinni. Tomusokeria voi myös valmistaa helposti itse hienontamalla sokeria tehosekoittimessa.

Sekaan kannattaa lisätä hieman maissijauhoja, jotka estävät sen ettei sokeri pääse yhtään vettymään tai paakkuuntumaan. Kauppojen valmis tomusokeritkin sisältävät maissijauhoa tai jotain teollista vastiketta. Muuten tomusokeri on lähinnä vain hienonnettua kidesokeria.

2,5dl sokeria
1rkl maissijauhoja (Maizena)

Hienonna sokeri ja maissijauhot hyvässä yleiskoneessa. 
Itselläni on Kenwood yleiskone FPM260-270 series. Se on palvellut ihan hyvin, vaikka ei olekaan mikään uusin malli. Hajotin koneen kulhon, mutta uusi on tulossa postissa varaosaliikkeestä.
 
Kokeilin viimeksi hienontamista pienessä smoothie blenderissä eikä se kyllä onnistunut yhtä hyvin. 
Vanhassa kunnon magic bulletissani homma hoitui huomattavasti paremmin.

 
Vinkki!
Terveellisempää tomusokeria voi muuten valmistaa itse esim. Steviasta!
Lähes täysin kalorittomaan tomusokeriin voi käyttää erytritolia (karppisokeri).


Tein vasta näitä terveysdonitseja, joiden kuorrutteeseen käytin steviasta tehtyä tomusokeria.
Tein donitsit uunissa muistaakseni tällä ohjeella, mutta vaihdoin fariinisokerin intiaanisokeriin ja vehnäjauhot täysjyvägrahamjauhoihin. Oli ihan yhtä hyvää kuin epäterveellisemmät versiotkin.
Kuorrutteeseen laitoin muistaakseni kahvia, stevia-tomusokeria, voita ja kanelia.

1 kommenttia:

  1. Hei
    Haeskelin tomusokerille "parempaa" versiota ja tuli vastaan tämä sinun blogi. Kerrot tuossa stevia-tomusokerista, mitenkäs sen annostus esim. porkkanapiirakan täytteeseen, kun on käsittääkseni kuitenkin makeampaa kuin tavallinen sokeri. Oletko kokeillut? Toki voisi kokeilla tehdä tuosta intiaanisokerista tomusokeria. :)
    Susanna

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3