maanantai 4. huhtikuuta 2016

Mario Kart kakku ja CakePopsitTämä kakku meni 30v juhliin. Toiveena oli Super Mario kakku ja päädyimme sitten yhteistuumin Mario Kart kakkuun.

Mario Kart on hirmu hauska rallipeli! Pelasin sitä itsekin paljon miehen kanssa ennen kuin saimme lapsia. Olin ihan lyömätön. Suosikkihahmoni on kummitus King Boo. Se lipsii kaikkia kielellä. Pelissä voi kerätä laatikoita ja jättää ansoja muille pelaajille.
 
Pohjana kakussa on vaalea 24cm voikakkupohja. Täytteenä on mansikkarahka ja hieman hilloa. Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä ja FunCakes sokerimassalla. FunCakes massasta voi lukea enemmän tästä muotoilumassatietopaketista kohdasta kaulittava kuorrute.


Koristeet ovat myös sokerimassaa. Kakun koristelemiseen meni enemmän aikaa mitä alunperin arvioin, sillä tässä on sen verran paljon pieniä yksityiskohtia. Mutta olen kyllä todella tyytyväinen kakkuun. Olen luopunut sisäisestä perfektionististani enkä ota edes pieniä epäonnistumisia enää niin vakavissani.


Bob-omb ja 1up sieni. 


Hauskat Bob-omb cakepopsit tein viime vuonna ja ohje videon kera löytyy linkin takaa.
Nämä popsit eivät kuuluneet tähän tilaukseen, vaan ovat viime kesältä pojan 6v synttäreiltä
Toiset Mario teemaiset synttärit löytyy täältä.


Sieni cakepopsit ja Piranha cakepopsit ovat myös poikamme 6v synttäreiltä viime vuodelta.

Mario Kilpi CakePops


Tähän tilaukseen sisältyi kuitenkin nämä Mario kilpi cakepopsit. 
Olen tehnyt aiemminkin kilpi cakepopseja ja ohje videon kera löytyy täältä.
 
Popseja oli kaikenkaikkiaan 35kpl ja menihän näiden koristeluun aikaa.
Kakkutilaus oli tarkoitus luovuttaa eräänä torstai-iltana ja aloinkin torstaina työpäivän jälkeen koristelemaan kakkua ja popseja. Aikaa meni kuitenkin yllättävän kauan ja menin skippaamaan päivällisen kokonaan. Klo 18-19 aikaan illalla sitten alkoi heikottamaan niin paljon etten enää pysynyt tolpillani. Kroppani on sellainen, ettei se kestä yhdenkään aterian skippausta. Pakko oli sitten illalla pötkötellä ja syödä hyvin varovasti jotain pientä, että ruoka pysyi sisällä. Kehoni on sellainen, että jos en syö pitkään aikaan mitään, ei keho ota ruokaa vastaan, vaan se lentää oksennuksena ulos. Päätin sitten itse viedä kakut perjantaina aamupäivästä kohteeseen, kun en millään saanut torstaihin mennessä näitä valmiiksi.

Niin ja lisäksi minulta loppui tomusokeri. Aloin sitten tekemään sitä itse, koska lähikaupat olivat jo kiinni. Noh, minähän sitten menin rikkomaan yleiskoneeni kulhon ja piti hienontaa sokeri pienessä smoothie blenderissä eikä se onnistunut yhtä hyvin. Sain onneksi pursotettua valkoiset nauhat popsien ympärille, mutta tämänkin kanssa sai hieman taistella. Pikeerissä oli muutama pienen pieni sokerikide eikä pikeeri meinannut tulla tyllan kautta ulos. Pursottelin raidat sitten pelkän pursotinpussin avulla ilman tyllaa ja lopultakin alkoi onnistumaan. Yleiskoneiden varaosia voi muuten ostaa esim. täältä.

P.S. löysin kahden päivän päästä tomusokeria ylähyllyltä...


Olen popseihinkin loppujen lopuksi todella tyytyväinen. Tällä kertaa en lisännyt öljyä sulan suklaan joukkoon, mikä oli minusta todella hyvä veto. Kuorrutteesta tuli paksumpi. Popsit on tehty suklaakakkupohjasta ja marenkikreemistä. Cakepopsien muovaamisesta ja kuorruttamisesta voi opiskella enemmän täältä.


CakePops kuvat on muuten otettu todella huonolla kännykkäkamerallani, kun kamerasta loppui akku. Kamera on todella surkea, kun vertaa itse puhelimen laatuun. Seuraavaan puhelimeen voisi valita paremman kameran.


 Poitsu kirjoitti ikeasta ostetuilla kekseillä tämän.
Aivan liian söpö.Onnea Tuomakselle!


2 kommenttia:

  1. hienoja mariojuttuja, mut on ollu kova näpertäminen! ;)

    VastaaPoista
  2. Vaikeuksien kautta voittoon. Btw Raksilan Sale on 24h auki. Terv, Saukkomartta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3