Terveelliset Snickers-patukatPäätin testata terveellisiä Snickers-patukoita, sillä rakastan Snickers suklaata, mutta aidot patukat niin älyttömän epäterveellisiä ettei niitä kehtaa kovin usein syödä. Netti on pullollaan terveys Snickers ohjeita, mutta lopulta löysin itselleni täydellisen ohjeen.
 
Nämä ovat sekä raaka-, vegaani- että paleoleivonnaisia. 
Tähän ohjeeseen tulee myös terveellistä kinuskia!


 Näiden valmistuksesta löytyy myös video youtubesta. Katso myös postauksen lopusta miten kuorrutetta voi käyttää jäätelön päälle hard topping kuorrutteen tapaan.
 
Ajattelin, että eiväthän nämä tietenkään täysin aidolle voi maistua, koska raaka-aineet ovat niin erilaiset, mutta yllätyin iloisesti näiden mausta. Nämä muistuttavat todella paljon aitoa Snickersiä. Näissä maistuu voimakkaasti maapähkinävoi ja kaakao. Ja nämä ovat kaikenlisäksi vielä terveellisiä! En ole suuri raakaleivonnan ystävä, mutta nämä saivat minulta täydet pisteet!
 
Ohjeella tulee noin 12 pientä patukkaa.

Pohja:

1rkl kookosjauhoja
2,5dl maapähkinävoita
2rkl vaahterasiirappia

Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Levitä pohja leivinpaperin päälle lastan avulla ja laita kylmään tunniksi.
 

Terveellinen kinuski:
 

2,5dl kuivattuja pehmeitä taateleita
½tl vanilja-aromia
1rkl kookosöljyä
ripaus merisuolaa

Liota taateleita kylmässä vedessä yön yli. Näin ne on helpompi hienontaa blenderissä. Liottaminen ei kuitenkaan ole pakollinen toimenpide. Laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta hienoksi tahnaksi.

Kinuskissa maistuu voimakkaasti kookospähkinä. Tätä maistaessani mietin, että mahtavatkohan patukat onnistua, sillä eihän tämä miltään kinuskilta maistunut. Eihän aidon kinuskin makua voikaan saada aikaan ilman sokeria ja kermaa. Mutta hyvää tämä kyllä oli! Patukoissa kinuski ei älyttömän voimakkasti maistunut, mutta on silti erittäin tärkeä ainesosa. Pelkiltään en tätä ihan söisi, mutta terveysleivontaan tämä sopii täydellisesti. Tätä voisi käyttää myös esim. itse tehtyihin proteiinipatukoihin tai muihin proteiinileivonnaisiin!


Levitä kinuskia maapähkinävoikerroksen päälle. Ripottele päälle pähkinöitä. Mikäli haluat olla Snickersille mahdollisimman uskollinen, käytä suolapähkinöitä. Itse pidän kuitenkin eniten cashew pähkinöistä, joten käytin niitä. Laita levy jääkaappiin tunniksi. Levyn voi jo tässä vaiheessa leikata sopiviksi paloiksi, mutta ei ole välttämätöntä.


Suklaakerros:

1,25dl kookosöljyä sulana
0,6dl vaahterasiirappia
1,8dl kaakaojauhetta 

Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Kaada suklaa patukoiden päälle.
Itse leikkaan levyn patukoiksi ennen kuorruttamista, jolloin patukoista tulee nättejä. Mutta koko levyn voi myös kuorruttaa kauttaaltaan suklaalla ja leikata jälkeen päin patukoiksi.
Laita patukat jääkaappiin vielä 30minuutiksi, jotta suklaa jähmettyy.

Patukoita kannattaa säilyttää jääkaapissa, jossa ne säilyvät hyvänä noin kaksi viikkoa.
Tuli todella ihania!


Chocolate hard topping


Suklaakuorrute passaa myös täydellisesti jäätelön päälle. Tämä jähmettyy nopeasti jäätelön pinnalle kuten kaupan valmiit hard topping kuorrutteet. Tämä on vain tietty paljon terveellisempää ja parempaa! Kuorrutteesta voi valmistaa myös tavallista raakasuklaata!

Hieman aidompien ja epäterveellisempien Homemade Snickers patukoiden ohje löytyy täältä.

Kommentit