tiistai 21. maaliskuuta 2017

YlläsPohjoisessa vietetään hiihtolomaa viikolla 10 ja sain sen verran vapaata töistä, että pääsimme käymään mökillämme Ylläksellä. Olen käynyt mökillä pikkutytöstä asti ja totean Lapin maisemat aina yhtä rentouttaviksi ja kauniiksi. Lisäksi rakastan lumilautailua. Olin lapsena kova hiihtämään, mutta nykyisin se on jäänyt vähemmälle. Tässä muutama kuva reissulta.

Otimme mukaan ystävämme ja heidän kaksi lastaan. Meillä oli todella mukava reissu. Ainut harmi oli miehen sairastuminen eikä hän päässyt ottamaan osaa paljon mihinkään. Mutta oli ihana nähdä lasten oppivan kaikkea uutta. Vanhin poikammekin oppi hienosti laskettelemaan ja porhalsi niin lujaa rinteitä alas etten meinannut pysyä perässä. Hän on aluksi hieman arka kokeilemaan kaikkea uutta, mutta kun vauhtiin pääsee, ei sitä rämäpäätä pysäytä mikään. Lasten leikitkin menivät todella hyvin yhteen. En tajua mistä lapsilla riittää virtaa niin paljon. Jos pieneen poikaan saisi kytkettyä töpselin, saisi siitä virtaa koko kylälle.


Tässä vähän maisemia Ylläksen huipulta Ylläsjärven puolelle. Kävimme lasten kanssa gondolihissillä huipulla. Laskettelemaan tyydyimme pienemmissä rinteissä. Ylhäällä oli todella kaunista ja ilmatkin olivat osan ajasta huippuhyvät. 


Mini ukkeli ei tosin yhtään pitänyt tunturin kylmästä tuulesta. Vuorasin hänet kaikilla mahdollisilla vaatteilla, mutta lopulta tyydyimme istumaan pienessä kodassa.


Yhtenä iltana olimme rinteessä tappiin asti. Valot ja hissit lyötiin kiinni, mutta poitsu olisi vielä kovasti halunnut rinteeseen. Otin pienen videonkin ukkelin laskusta, mutta taidan liittää sen johonkin youtube videooni.

Kiitos matkaseurasta ystäville! 💜

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3