Luukku 1: Suklaatryffelit (video)Tervetuloa Kakkumonsterin joulukalenterin 2017 pariin! Ensimmäisestä luukusta paljastuukin suuri suklaapostaus! Julkaisu on tehty yhteistyössä Ullanunelma leivontatarvikeliikkeen kanssa.

Tämä projekti on itseasiassa jaettu kahteen osaan, koska videosta olisi tullut lähes 30 min mittainen. Pieni spoileri, mutta toinen osa ilmestyy huomenna.. Tänään näytän ohjeita suklaatryffeleihin, jotka ovat kohtalaisen helppoja valmistaa.

Ensimmäiseksi kannattaa vilkaista postaus suklaan temperoinnista. Tryffeleitä varten ei välttämättä tarvita temperoitua suklaata. Mutta mikäli tryffelit haluaa kuorruttaa sulalla suklaalla, kannattaa se sulattaa niin, ettei temperointi kärsi. Katso lisää linkin takaa.Alla olevilla ohjeilla tulee 8-10 tryffelipalloa.
Näitä varten suklaata ei tarvitse temperoida.


Suklaatryffelit

100g maitosuklaata tai tummaa suklaata
3rkl (45ml) kermaa

Mariannetryffelit

100g suklaata
3rkl kermaa
½dl marianne crush rouhetta

Valkosuklaatryffelit

100g valkosuklaata
2rkl kermaa

Turkinpippuritryffelit

100g valkosuklaata
2rkl kermaa
½dl turkinpippurirouhetta

Kahvitryffelit

100g suklaata
3rkl kermaa
½tl pikakahvijauhetta

Inkivääritryffelit

100g suklaata
3rkl kermaa
6 ohutta palasta inkivääriä

Hasselpähkinätryffelit

100g suklaata
3rkl kermaa
½dl hasselpähkinärouhetta tai kokonaisia pähkinöitä

Alkomahooli tryffelit

150g suklaata
3rkl kermaa
2-3tl likööriä tai rommia


Suklaa-kermaseoksen valmistus

1. tapa
Laita suklaa ja kerma astiaan. Lämmitä seosta mikrossa puolella teholla 10-30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Laita seos jääkaappiin tunniksi tai pakkaseen vartiksi, jonka jälkeen siitä voi pyöritellä palloja.

2. tapa
Sulata seos vesihautessa.

3. tapa
Kuumenna kerma mikrossa täydellä teholla 20-30 sekunnin ajan tai kattilassa kiehuvaksi. Rouhi suklaa puukolla rouheeksi ja lisää kiehuvan kerma joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Käytä tarvittaessa vielä mikrossa 10 sek pätkissä.

Seoksen joukkoon voi lisätä vapaavalintaisia makuaineita. Inkivääritryffeleiden valmistus poikkeaa muista, katso tarkemmin videolta.

Vinkki!
Suklaa-kermaseoksen voi myös kaataa pienen rasiaan, joka on vuorattu leivinpaperilla tai kelmulla. Seos pakastetaan kovaksi ja leikataan paloiksi, jotka voi vielä kuorruttaa suklaalla. Seoksen voi myös kaataa silikonimuotteihin ja pakastaa koviksi ennen kuorruttamista. Tryffelit on helpoin kuorruttaa jäisenä.Kuorruttaminen

Pallukat kannattaa kuorruttaa jollain, jotta ne eivät tarraa kiinni alustaan. Kuorruttamiseen voi käyttää esim. yllä olevia crush rouheita, kookoshiutaleita, tomusokeria, kaakaojauhetta tai sulaa suklaata. 200 grammalla suklaata kuorruttaa ainakin 20 palleroa. Kuorrutesuklaata voi ohentaa 2rkl:lla rypsiöljyä. Kuorrutesuklaata ei tarvitse temperoida, mikäli tryffelit säilytetään jääkaapissa. Mikäli suklaat tulee lahjaksi ja niitä säilytetään useampi tunti huoneenlämmössä, on suklaa parempi temperoida. Tai sitten voi käyttää candy melts feikkisuklaata, joka ei vaadi temperointia. Yllä olevassa kuvassa on christmas pudding tyylinen koristelu. Katso tarkempi ohje videolta.

Suklaata ei saa värjätä vesipohjaisilla elintarvikeväreillä, sillä ne pilaavat suklaan! Suklaata voi värjätä öljypohjaisilla väreillä, joita löytyy ullanunelma kaupasta. En ole muualta noita löytänytkään. Värit ovat huoneenlämmössä kiinteitä, joten niitä kannattaa pehmittää kuumassa vedessä hetken ajan. Sen jälkeen väri sekoitetaan hyvin ravistamalla. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, ettei joukkoon varmasti joudu yhtään vettä. Suklaaväreillä voi värjätä suklaamuotteja tai itse suklaata.

Ullanunelmasta löytyy paljon ihania koristelu- ja kattaustarvikkeita jouluksi ja muihin juhliin. Lisäksi sieltä löytyy paljon kivoja paketointi-ideoita. Sain testattavaksi muutamia tuotteita, mutta niistä lisää huomisella videolla.Lisää suklaa ja makeisohjeita löytyy kategoriasta Makeiset. Jouluisia makeisia täällä.
Muistathan vierailla joulublogissani. Omasta Maltesers suklaajoulukalenteristani ilmestyy pieni vitsi joka päivä ja julkaisen sen joulublogin puolella! Luen myös vitsit päivittäin Snapchatissani Kakkumonsteri1!

Yhteistyössä:

http://ullanunelma.fi/

Kommentit