lauantai 2. joulukuuta 2017

Luukku 2: Suklaakonvehdit (video)Eilisestä luukusta paljastui ohjeita suklaatryffeleihin ja tänään onkin vuorossa suklaakonvehdit. Nämä ovat hieman työläämpiä valmistaa, sillä suklaa kannattaa ehdottomasti temperoida.

n.10 kpl

150g temperoitua suklaata
kinuskia, suklaatryffeliseosta, nutellaa, hilloa ym.

  • Konvehteja varten suklaa täytyy temperoida tai muuten suklaat muuttuvat rumaksi ja sulavat käsiin. Suklaa sisältää kaakaovoita, joka on syypää suklaan muodonmuutokseen. Mikäli suklaan sulattaa yli 30 asteiseksi, menevät kaakavoimolekyylit epäjärjestykseen. Temperointi eli vakauttaminen järjestää molekyylit uudelleen oikein. 
  • Mikäli suklaan sulattaa niin ettei sen lämpötila nouse yli 30 asteeseen, pysyy se temperoituna. Tähän löytyy kikka suklaan temperointi postauksestani. Alle 30 asteinen suklaa on kuitenkin niin paksua ettei se oikein konvehtien valmistukseen sovi. 
  • Varmin keino on tietenkin käyttää feikkisuklaata (esim. candy melts), koska se ei sisällä kaakavoita ja sen vuoksi sitä ei tarvitse temperoida. Sen huono puoli on se, että se ei ole yhtä hyvää kuin aito suklaa. 


Suklaakonvehtien valmistuksesta löytyy postaus parin vuoden takaa vaihekuvineen. Video on kuitenkin kenties vielä havainnollistavampi. Konvehtien täytteeksi sopii lähes mikä vain. Jos haluaa tehdä jekun jollekin, voi täytteeksi kokeilla vaikka sinappia!
 
Candy meltsejä löytyy ullanunelma leivontatarvikeliikkeistä. Lisäksi kaupasta löytyy paljon jouluisia elintarvikkeita ja leivontavälineitä. Heille voi myös ostaa lahjakortin, joka on ihana lahjaidea kenelle tahansa leivonnasta innostuneelle! Sain Ullalta testattavaksi mm. karkkipapareita ja kauniita koristerasioita, joihin voi pakata mitä tahansa herkkuja lahjaksi. Nuo karkkipaperit olivat todella käteviä! Yhdessä paketissa on 50kpl arkkeja ja jokaisen arkin välissä on valkoinen paperi, joka kannattaa ehdottomasti säästää ja käyttää vaikka koristeiden valmistuksessa apuna.

Lisäksi sain suklaavärejä, jotka ovat öljypohjaisia elintarvikevärejä suklaan värjäämiseen. Vesipohjaisilla geeli- ja pastaväreillä ei voi puhdasta suklaata värjätä, sillä tällöin suklaa menee rakeiseksi. En ole mistään muualta Suomesta noita värejä löytänyt kuin Ullalta. Näytän videolla myös miten suklaamuottia voi koristella näillä väreillä.


Katso päivän vitsi täältä.

2 kommenttia:

  1. Konvehdeissa on kyllä tosi paljon tekemistä, mutta ai että ne ovatkin kyllä sitten ihania! Varsinkin juuri oikeasta suklaasta tehtynä. Ihanan näköisiä nämä! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3