Frozenkakku (video)Tämä kakku meni 4v synttäreille. Koristelun suhteen sain vapaat kädet ja päätin taiteilla tämmöisen semi drip kakun, johon päätyi loppupeleissä kaikenlaista sälää mukaan. Näytän videolla myös ohjeet Olafin muovaamiseen.

Kakku on 20cm sokerikakkupohja. Täytteenä on vadelmahilloa ja vadelmamoussea. Kakku on kuorrutettu tuorejuustokreemillä, jota saa varata aika paljon tätä kakkua varten. Opin tämän yksisarviskakun yhteydessä, että marenkikreemi ei ehkä ole tämäntyyliseen kakkuun paras, sillä se kovettuu jääkaapissa todella kovaksi ja näin olleen repeilee herkästi kakkua liikuteltaessa.

Katso Frozen Annan ja Elsan muovaamisohje täältä

 
Vadelmamousse

2,5dl kermaa
200g tuorejuustoa
2dl vadelmahilloa
4 liivatelehteä

Tuorejuustokreemi

400g voita
8dl tomusokeria
200g vaniljatuorejuustoa


 
Sokerikoristeet on tehty kondiittorin sokerista, joka on värjätty elintarvikevärillä. Sokeripitsin teko-ohje tarkemmin täällä. Kakun päällä on hieman suklaa ganachea, johon käytin n.100g sinisiä candy melts nappeja sekä 1-2rkl kermaa. Kermaa voi lisätä enemmänkin, mikäli ganachesta haluaa löysempää. Ganachen päälle ripottelin vielä tomusokeria. Tässä vaiheessa ajattelin, että koristelu saa tältä erää riittää.


Onnea synttärisankarille!


Videolla näytän kakun kokoamisen ja koristelun etenemisen.
Kommentit

 1. Hei, kuinka sokerikoristeet on tehty? Googletin "sokerikoristeet kakkumonsteri" ja tänne tuli. Itseä kiinnostaa nuo sokerikoristeet, voisitkohan tehdä niistä jonkun tutorialin?❤️ Millaiseen pintaan ja miten niitä voi käyttää, miten sitä tehdään marketin sokerista jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokerilasin teko löytyy videolta. Olafin ohje löytyy täältä: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.com/2015/01/how-to-make-frozen-anna-elsa-ja-olaf.html. Youtube kanavaltani löytyy myös Koristeet-soittolista, josta löytyy lisää sokerikoristeita =)

   Poista
  2. Hei, kiitos vastauksesta. En löytänyt Koristeet osiosta videoita sokerikoristeista. Etsin siis sulatetusta tavallisesta sokerista tai isomaltoosista tehtyjä koristeita. Esimerkiksi kuinka niitä tehdään silikoniseen muottiin, jäähdytetään ja sitten irrotetaan ja kiinnitetään kakun pintaan. Youtubesta kyllä löytyisi englanniksi videoita.

   Poista
  3. Multa ei varmaan semmoista videota ole. Mut aika samalla tavalla voi muottia käyttää kuin vaikka suklaan kanssa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3