keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Kakkujen kuljetus


Alla olevalla videolla opastan miten kakut kannattaa pakata kuljetusta varten. Lisäksi kerron vinkkejä, miten kakut saa pidettyä viileinä parin tunnin ajomatkaa ajatelleen.


Videon sisällysluettelo:

0:13 Mistä saa kakkulaatikoita
2:46 Kakun pakkaaminen
5:45 Kakun pitäminen viileänä
7:36 Kakun kuljettaminen

Vaikeinta on löytää kakkulaatikoita halvalla. Leivontatarvikeliikkeet myyvät niitä todella kalliilla ja Eskimo sivuillakin laatikolle jää pari euroa hintaa + postikulut. Kakkulaatikot ovat yleensä max 15cm korkeita, joten kakut eivät niiden sisään kokonaa useinkaan mahdu.

Googlettelin eräänä päivänä "pahvilaatikko kempele" ja sainkin heti pari osumaa. Pahvilaatikoiden myyjiä on helpompi löytää kuin kakkulaatikoiden ja minä löysinkin oikean aarreaitan Oulun Laatikko firmasta. Siellä myydään sekä pahvilaatikoita että alustoja. Isolle 35x35cm laatikolle jäi hintaa n.1,5€, mikä on halvin näkemäni. Lisäksi maksu ei ole niin sentilleen.

Mikäli matkustat Tallinnaan, käy ihmeessä hamstraamassa kassit täyteen tavaraa heidän leivontatarvikeliikkeistään!


Kakun pakkaamisessa on tärkeää muistaa, että kakku on varmasti tuettu hyvän alusta päälle. Kakkualustoja saa leivontatarvikeliikkeistä. Kakku nostetaan laatikkoon ja poistamisevaiheessa leikataan yksi sivu auki. Kakkua ei yleensä tarvitse tukea millään laatikossa, mutta se voi liikkua siellä hieman.

Kakun säilyminen

Kakun säilymisen takaamiseksi voi valmistaa diy kylmäkalleja tyhjistä limaspulloista. Pullot kääritän sanomalehteen ja teipataan laatikon nurkkiin, jolloin kakku pysyy n. +15 asteisena, vaikka ulkona olisikin helle. Mikäli pulloa ei vuoraa paperilla, se voi hajottaa pahvilaatikon vettymällä. Paperi sieppaa pullon kosteuden ja suojelee sekä kakkua että laatikkoa.

Kakut kannattaa kuljettaa tasaisella pinnalla, esim. takakontissa tai jalkatilassa. Ja ole tarkkana, ettei kakkuun pääse puhaltamaan kuumaa ilmaa. Muista tukea laatikkoa aina pohjasta.

3 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä, itsekin olen muutaman kakun pilannut kun olen kuljettanut huonosti. Viimeksi kun vein äidin syntymäpäiväkakkua Kuopioon meni kuorrutus paikan päällä uusiksi. Äiti ehdotti, että tilataan ensi kerralla kakku kuljetuspalvelun avulla. Pitkällä matkalla myös tuo jäähdyttäminen ja kosteudelta suojeleminen on kyllä tärkeää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3