torstai 2. toukokuuta 2019

Palomies Sami kakkuTämä kakku meni työkaverini pojalle. Palomies Sami tuntuu olevan monen pojan suosikki, joten oli hauska tehdä tästä kakusta myös ohjevideo.

Kakku on kaiverrettu 20x20cm voikakkupohjasta. 4 munan ohje riittää. Täytteenä on suklaamousse ja vadelmahilloa. Kakku on kuorrutettu sokerikreemillä ja sokerimassalla. Tarkemmat ohjeet videolla.


Ruokakauppojen Dr.Oetker sokerimassa on hyvä kulmikkaiden kakkujen kuorruttamiseen. Massa on kaulintamassaa lötkömpää, jolloin reunat on helpompi silottaa eikä massa repeile yhtä helposti. Yleensä käytän kakkujen kuorruttamiseen kaulintamassaa, koska se on elastisempaa ja se kuivuu nopeampaa. Etenkin FunCakes merkkinen massa, jota saa tilattua netistä, on hyvä ja sillä tulee kaunis lopputulos. Teräviä kulmia sillä massalla on kuitenkin vaikea kuorruttaa ilman että massa repeää. Mikäli kakkuun tulee repeämiä, voi niitä paikata massalla, jonka joukkoon on lisätty hieman vettä. Tahnaa levitetään repeytyneisiin kohtiin eikä kakkua tarvitse kuorruttaa uudelleen.

Kaulintamassa voi olla aloittelijoille vähän kinkkinen, koska sen kanssa pitää olla nopea. Toisaalta perus sokerimassa saattaa myöskin olla haastava, koska se repeilee herkästi massan liikutteluvaiheessa, sillä siitä puuttuu elastisuutta. Mutta kun massan on saanut onnellisesti kakun päälle, on se helppo silottaa. Varsinkin jos massa on tuoretta eikä ole päässyt kovettumaan. Sokerimassaa ei kannata kaulia aivan yhtä ohueksi kuin kaulintamassaa repeymien välttämiseksi. Kaulintamassa taas pitää kaulia ohueksi kauneimman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Moni aloittelija tykkää marsipaanista, sillä sitä on helppo liikutella eikä se kuiva nopeaa. Koristeisiin kannattaa ehdottomasti käyttää kaulintamassaa.
Lue lisää eri massoista täältä.

Hahmojen muovaamisesta en yleensä paljon videokuvaa pysty ottamaan, koska minulla ei ole kameramiestä apuna. Likaisilla käsillä on inhottava säätää kameraa ja videointi tuppaa joskus hieman pilaamaan mukavan askarteluhetken.

Kaikki osat kannattaa kuivatella hyvin ennen yhdistämistä. Tämmöisen seisovan hahmon kuivamiseen menee suunnilleen kolme päivää. Raajat voi kiinnittää vartaloon puutikun tai spagetin avulla. Kannattaa muistaa tehdä myös pieni reikä vastinkappaleeseen, johon tikku kiinnitetään massan kuivuttua. YouTube kanavaltani löytyy muutamia ohjeita 3D hahmojen muovaamiseen.

Kakkuun tuli vielä nimi ja ikä, mutta ne jäivät kuvista pois. Minusta kakku onnistui ihan hyvin ja synttärisankari oli onnellinen. Poikamme kaverikin näki tästä kuvan ja sekosi kuulemma ihan täysin, koska fanittaa Palomies Samia!


Tämä veikeä paloautokakku on vuodelta 2014. Joillein lapsille on ehdottoman tärkeää, että autokakussa on silmät, joten tässäpä yksi koristeluidea. Lisää autokakkuja löytyy täältä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3