Kauppalistahaaste osa4



Edellisestä kauppalistahaasteesta alkaakin olla jo puoli vuotta, joten eiköhän ole aika tehdä uusi jakso! Tämä sarja on ollut todella tykätty ja jatko-osia toivotaan koko ajan lisää. Kaveritkin jopa lähettävät minulle bongaamiaan kauppalistoja. 💛

Tässä on tämänkertaiset listat. Listat on kirjoitettu samalla käsialalla, joten eiköhän nämä kuulu yhdelle ja samalle ihmiselle. Kieliasukin on hyvin pitkälti sama.. Kuvat ovat seuraajani ottamat, joten en ole varma onko kyse yhdestä listasta, joka on käännetty ympäri vai kahdesta eri listasta. Kaksi tuotetta jäi minulle mysteereiksi. Säilykekast.... ja h..lapää ???


Munavoi

Karjalanpiirakoille tein ihan perus munavoin. Käytin voin sijasta Beceliä, joka osottautui todella toimivaksi tässä, sillä pehmeä margariini ei kovetu jääkaapissa, jolloin tarjoilu on helppoa ja makukin oli yhtä hyvä!

3 kovaksi keitettyä kananmunaa
n.100g rasvaa


Köyhät ritarit

Pullasta ja maidosta tein köyhiä ritareita, jotka ovat ihania hillo ja kermavaahdon kanssa tarjoiltuna. Näihin voi käyttää myös hieman kuivahtanutta paahtoleipää.

1 kananmuna
2 dl maitoa
1-2 tl kanelia
4 pullaviipaletta

Jäälatte

Minulta on kyselty myös paljon kesäisiä kahviohjeita ja tässä on ehdoton suosikkini! Kahvin kruunaa Espresso Housesta ostettu vaniljasiirappi, joka on ihan omaa laatuaan. Lisää kahvireseptejä löytyy täältä. Juomareseptejä täältä.

2 (n.½dl) espresso shottia
n. 4dl maitoa
1 tl vaniljasiirappia
jäitä 

Valmista kaksi kuppia espressoa kahvikoneessa ja lisää joukkoon siirappi ja maito. Juomaan voi käyttää myös suodatinkahvia, mutta suosittelen tekemään siitä todella vahvaa, sillä kahvia tarvitaan vain pieni määrä. Kokeile myös cold brew kahvia.

Persikoista, jogurtista ja vehnäjauhoista päätin tehdä helpon, kesäisen ja hieman eksoottisenkin kuivakakun. Tämä piristää mitä tahansa kahvipöytää ympäri vuoden.

 
Persikka-kookoskakku

175 g voita
1,75 dl sokeria
3 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 tkl / 400 g kookosmaitoa
1,5 dl kookoshiutaleita
200 g persikoita

Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seokseen kookosmaidon kanssa. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja kuoritut ja pilkotut persikat. Sekoita lusikalla. Kakkuun voi myös käyttää 200g kookosmaitoa ja 150g maustamatonta jogurttia.
Voitele noin 2 litran kakkuvuoka rasvalla ja jauhota tarvittaessa kookoshiutaleilla.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin tunti.

Yksi suosikki jälkiruoistani tällä hetkellä on grillattu banaani. Tämän kanssa ei välttämättä tarvitse edes tarjoilla mitään. Banaani isketään grilliin kuorineen päivineen, jolloin sisus muuttuu entistä makeammaksi. Tein banaaneista myös nopean banoffee piirakan. Tämä jälkiruoka syntyy nopeasti myös vaikka mökillä!

 Banoffee

n. 200g keksejä (+ 70g voita)
2-3 banaania
1 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
4 dl kermaa

 Murskaa keksit kulhossa ja ripottele ne piirakkavuoan pohjalle. Voit myös sekoittaa keksimurun joukkoon sulaa voita ja tehdä juustokakkupohjan. Levitä päälle kinuskia ja banaaniviipaleita. Nosta lopuksi päälle reilusti kermavaahtoa ja koristele halutessasi karkeilla, nonparelleilla tai pähkinöillä. Banoffeen voi tehdä myös pieniin annosmaljoihin.


Yritin tuunata lihapiirakasta grillissä vähän syötävämpää, mutta eipä näistä kaupan piirakoista oikein hyvänmakuisia saa.. Itse tehtynä kyllä menevät.

Viilistä en kertakaikkiaan keksinyt yhtään mitään, joten söin sen mansikoiden ja hunajan kera.. Saaristolaisleivästäkin tein vain pieniä leipäpaloja creme fraichen, katkarapujen ja yrttien kera. Aika jälkiruokapainotteinen jakso!

Kaksi tuotetta listalta jäi minulle nyt ihan kysymysmerkeiksi, joten jouduin pudottamaan ne haasteesta pois. YouTubessa joku tunnistikin jo Helapään makkaramerkiksi. Toivottavasti tykkäsit tämänkertaisesta jaksosta!

Kommentit