Kuplavohvelit



Suloiset kuplavohvelit ovat olleet muodissa kahviloissa ympäri maailmaa pari vuotta, mutta näitä on myös helppo tehdä kotona, kunhan vain saa oikeanlaisen raudan käsiinsä. Kuplavohvelirauta saattaa maksaa leivontakaupassa jopa 50€, mutta minä löysin omani Lidlistä 15 eurolla.

Sain Pullahiireltä hieman vinkkejä näitä varten ja päätinkin kokeilla hänen blogissaan olevaa ohjetta. Tapiokatärkkelystä minulla ei ollut, joten korvasin sen maissitärkkelyksellä. Toimi hyvin.

Bubble waffles eli kuplavohvelit 
n.5 kpl

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 lt leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 tl vaniljakreemijauhetta
2 tl tapiokatärkkelystä tai maissitärkkelystä
2 kananmunaa
1 1/2 dl maitoa
1 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kanamunat, maito ja öljy. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin vispilällä sekaisin. Nosta taikina jääkaappiin turpoamaan noin tunnin ajaksi. 

Kuumenna vohvelirauta raudan mukana tulleiden ohjeiden mukaisesti. Levitä taikinaa vohveliraudan alatasolle niin, että jokaisessa kolossa on hieman taikinaa. Laita vohvelirauta kiinni ja paista vohveliraudan ohjeen mukaisesti vohveli kypsäksi. Kääri vohveli halutessasi rullalle lasiin. Minä laitoin kärjen tueksi vielä palan foliota. 
 
 
Täytin vohvelit jäätelöllä ja kermavaahdolla. Koristeeksi laitoin karkkeja, keksejä, suklaata ym. Näihin voi laittaa täytteeksi lähes mitä vain.
 
Jos ihan rehellisiä ollaan, pidän tavallisista vohveleista enemmän, koska nämä ovat aika paksuja. Mutta nämä ovat paljon hauskempia ja nätimpiä, joten aion ehdottomasti tehdä näitä uudestaankin!
 
 

Kommentit