Kotitekoiset Mozartin kuulat
Kuulia varten voi käyttää kaupan valmista marsipaania, mutta sitä on helppo valmistaa itsekin. Marsipaanin voi maustaa haluamallaan aromilla, mikäli sattuu inhoamaan karvasmanteliöljyä.

Mozartin kuulat
n. 25 kpl

n. 280 g vihreää marsipaania
 n. 80 g nougatia (2 dubbel nougat patukkaa)
200 g tummaa suklaata
(1 rkl rypsiöljyä)

Marsipaani:
60 g (1dl) tomusokeria
60 g (0,7dl) sokeria
125 g (2,5dl) mantelijauhetta
1 valkuainen
1 tl sitruunamehua
karvasmanteliaromia tai sitruuna-aromia
(vihreää elintarvikeväriä)
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Ainekset voi pyöräyttää vielä tehosekoittimessa, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Lisää joukkoon sitruunamehu ja valkuainen. Sekoita massaksi ja mausta aromilla. Vaivaa taikinaa (silikonialustalla) tomusokeria apunakäyttäen massapalloksi. Värjää halutessasi. Kääri marsipaani kelmuun ja nosta jääkaappiin.

Leikkaa yksi dubbel nougat 10-12 palaan. Pyörittele paloista palloja. Jaa marsipaani 25 yhtäsuureen palaseen. Litistä massan pala ja kääri nougat marsipaanin sisään. Pyörittele palloksi.
Temperoi suklaa, jotta makeiset eivät sula käsiin ja säilyvät huoneenlämmössä. Lisää suklaan joukkoon halutessasi öljyä, jotta suklaa ohenee ja kuorrutuksesta tulee ohuempi ja sileämpi.

Dippaa makeiset suklaaseen haarukan avulla. Heiluttele ylimäärä suklaa pois ja nosta makeinen leivinpaperin päälle jähmettymään. Mikäli temperointi on onnistunut, jähmettyy suklaa huoneenlämmössä. Prosessia voi nopeuttaa laittamalla makeiset jääkaappiin. Mikäli temperointi on epäonnistunut, kannattaa makeisia säilyttää jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Näistä tuli yllättävän hyviä! Käytin aromina sitruuna-aromia, joka on yksi suosikeistani. Laitan ohjeen myös joulu kategoriaan, sillä nämä ovat myös todella hauska joululahjaidea.


Kommentit