torstai 17. lokakuuta 2019

Kakku lapsen piirustuksesta osa3Tänään olisi taas pitkästä aikaa vuorossa kakku lapsen piirustuksesta. Tämä sarja on ollut todella tykätty somessa ja vihdoin sain tehtyä kolmos osan. Tämän kertaisen taideteoksen on tehnyt ystäväni tytär, Princess. Ystäväni tuli lastensa kanssa käymään, joten tein heille yllätykseksi tämän kakun. 

Kuvassa on kolmikerroskakku suklaatäytteellä. Koristeena on sinistä massaa, mansikoita ja emoji naamoja. Tein 15cm, 12cm ja 10cm suklaakakkupohjat, jottei kakusta tulisi aivan liian suurta. Pienintä kakkua liekkasin hieman kapeammaksi, jotta kokoerot tulivat paremmin esiin.Suklaakakkupohjat

350 g voita
350 g sokeria
5 munaa
240 g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
80 g kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

15cm, 12cm ja 10cm vuoat. Taikina mahtuu myös yhteen 23cm vuokaan.
Katso valmistusohjeet täältä. Vegaani kakkupohja löytyy täältä

Suklaakreemi

100 g voita
100 g suklaata
2 dl tomusokeria

Kahvikreemi

100 g voita
2 dl tomusokeria
1-2 rkl kahvisiirappia tai vahvaa kahvia

Kahdessa pienimmäisessä kakussa on täytteenä suklaakreemiä taiteilijan toiveiden mukaisesti. Lisäksi ripottelin väliin suklaaströsseleitä. Isoimmassa kakussa on täytteenä perus sokerikreemi, jonka joukkoon on lisätty 1-2 rkl kahvisiirappia.

Kakut on kuorrutettu kermavaahdolla (3 dl). Joukkoon lisäsin vaniljajauhetta ja pussillisen Dr.Oetkerin Cream Fix jauhetta. Lue kermavaahdosta lisää täältä.


Sokerimassaa kannattaa varata vähintään 600g. Jokainen kakku kuorrutetaan erikseen ja kootaan sitten päällekäin. Ylimpien kakkujen reunat kannattaa siistiä vasta, kun ne on nostettu päällekäin. Välipohjia ei näin pienten kakkujen kanssa tarvita.

Emojit on muovattu myös sokerimassasta. Mansikat kannattaa nostaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Tämä oli niin hauska koristeluidea!

2 kommenttia:

  1. Ompas näyttävän näköinen kakku! Todella taitavasti piirrustuksesta tehty. Kreemit kuulostavat aika herkullisilta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3