Roosa-nauha suklaasuukot



Eilen vietettiin Roosa-nauha päivää ja sen kunniaksi tein suklaasuukkoja rubiinisuklaa kuorrutteella. Osallistun myös ruoka- ja leivontabloggaajien Roosa-nauha keräykseen, jonka tavoitteena on kerätä syöpäsäätiölle 2000€. Lahjoittaa voi 25.10 saakka. Keräyssivulle pääset tästä.

Roosa-nauha suukot
 
Suklaasuukkoja voi tehdä tavalliseen marenkiin, mutta paras lopputulos tulee sveitsiläisestä tai italialaisesta marengista, sillä ne ovat jämäkämpiä. Minä tein suukot tällä kertaa sveitsiläiseen marenkiin ja maustoin ne lakritsijauheella (ei lakritsijuurijauheella).

n. 15 kpl

3 valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl lakritsijauhetta

Kuorrutus:
200 g rubiinisuklaata
1 rkl rypsiöljyä


Laita valkuaiset ja sokeri metalliseen tai lasiseen kulhoon, joka kestää kuumuutta. Vaahdota seosta vesihauteessa 5-10min, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Vesi ei saa kiehuva vimmatusti, vaan sen pitää vähän väreillä. Vesihöyry kypsyttää valkuaiset. 


Vaahdota seosta vielä pöydällä hetki, jotta se saa jäähtyä. Mausta seos lakritsijauheella. Seosta voi myös värjätä elintarvikeväreillä. Lakritsijauheen tilalla voi käyttää salmiakkijauhetta. Marengin voi maustaa myös vaniljalla tai muilla makuaromeilla.


Suukkojen pohjana voi käyttää mitä tahansa pyöreitä keksejä, joiden halkaisija on Oreo-keksin luokkaa. Keksit voi myös tehdä itse. Eräänä jouluna tein piparisuukkoja piparipohjalla. Joskus käytin Marie keksejä. Suukkojen pohjan voi myös leikata ohuesta vohvelikeksistä.


Pursota marenki keoksi keksin päälle. Nosta suukot uuniin 175 asteeseen 6-8min ajaksi, jotta pinta saa hieman jähmettyä. Jos suukkoja ei halua laittaa uuniin, voi ne nostaa jääkaappiin vähintään 2h ajaksi jähmettymään.


Massalla voi myös pursottaa pieniä marenkeja uunipellille. Marengit kuivatetaan 100 asteisessa uunissa kiertoilmalla 35min ajan. Sen jälkeen uuni käännetään kiinni ja marenkien annetaan olla uunissa jälkilämmössä 20min. Ilman kiertoilmaa voi käyttää 125 astetta.

Koristelua varten tarvitaan 200 g suklaata. Suklaa sulatetaan mikrossa puolella teholla (400W) 30 sek pätkissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Suklaata ei tarvitse temperoida, mikäli suukot säilytetään jääkaapissa. Sulan suklaan joukkoon kannattaa lisätä ruokalusikallinen rypsiöljyä, jotta kuorruttaminen helpottuu. Suukot voi dipata suklaaseen tai sitten suklaan voi lusikoida suukkojen päälle. Nosta suukot jääkaappiin, jotta kuorrute saa jähmettyä.


Muovasin suukkojen päälle Roosa-nauhan sokerimassasta. Koristelin nauhan pienellä sokerisuukolla.
Käy ihmeessä tutustumassa lahjoitussivuumme! Jokainen lahjoitus on yhtä arvokas.
Auta meitä saavuttamaan pottimme hyvään tarkoitukseen! 💗


Kommentit