torstai 30. heinäkuuta 2020

Lohipiirakka



Tämän piirakan ohjetta toivottiin Instagramissa. Tähän voi käyttää esim. uunilohen jämät tai sitten savulohta. Ohje on ihan omasta päästä revitty, mutta toimi hyvin!

24-26cm piirakkavuoka
1 pkt valmistaikinaa (suolaiseen leivontaan)

Täyte:
n. 300 g lohta
1 sipuli
n. 8 vartta parsaa
7 siivua broileripekonia
1 chili
1 valkosipuli
2 dl maitoa
2 kananmunaa
mustapippuria
merisuolaa

Käytän piirakoihin yleensä valmistaikinoita, sillä itse tehty taikina ei yleensä maksa vaivaa. Valmistaikinaa on myös helpompi käsitellä. Jos pohjan kuitenkin haluaa tehdä itse, suosittelen tätä ohjetta.

Painele piirakkapohja vuokaan. Nosta päälle pala leivinpaperia ja kuivia herneitä tai paistokuulia. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10min. Nosta tämän jälkeen herneet/kuulat ja leivinpaperi pohjan päältä pois.

  • Täytettä varten kuori ja hienonna sipuli. Kuullota palaset pannulla. 
  • Paista pekoninpalat pannulla ja pieni ne sitten silpuksi. Broileripekoni on huomattavasti terveellisempää kuin tavalinen pekoni. Lisäksi se on mielestäni paremman makuista. 
  • Pehmitä myös parsat pannulla voissa tai öljyssä ja leikkaa ne sitten paloiksi. 
  • Hienonna myös chili ja valkosipuli. 
  • Sekoita kaikki edellä mainitut ainekset kulhossa lohen kanssa ja kaada nämä sitten pohjan päälle. 
  • Sekoita toisessa kulhossa maito, munat, mustapippuri ja merisuola. 
  • Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30min. Jos pinta meinaa palaa, aseta päälle pala leivinpaperia. Piirakan voi paistaa myös kiertoilmalla.



Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä. 

🍀

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3