Kookospulla



 

Laskiaisen kunniaksi päätin testata kookospullaa, jonka ohjeen nappasin blogiystäväni Sarin leivontakirjasta, Isoäidin parhaat leivonnaiset ja leivät. Nämä ovat ikään kuin voisilmäpullia ihanalla kookostäytteellä. Ohjeella tuli todella ihania pullia, mutta täytyy sanoa että korvapuustit ovat yhä suosikkini. 

Ohjeella tulee pellillinen pullia. Minä tein pullat 25x25cm vuokaan ja tein lopusta taikinasta korvapuusteja ja laskiaispullia.

Pullataikina

5dl maitoa
50g hiivaa (tai 2pss kuivahiivaa)
1 muna
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1tl suolaa
13-15dl vehnäjauhoja
150g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva maidon sekaan niin että se liukenee kokonaan. Kuivahiivaa käytettäessä lämmitä maito 42 asteiseksi ja sekoita hiiva jauhojen joukkoon. Muuten taikina valmistetaan samalla tavalla.
 
Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Minä lisään yleensä voin pehmeänä joukkoon, mutta voi sen lisätä sulanakin. Lisää jauhoja, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Varo lisäämästä liikaa jauhoja tai pullasta tulee kovia ja kuivia.

 Taikina on näppärä vaivata monitoimikoneen taikinakoukulla. Taikinaa tulee vaivata yleiskoneella noin 10min, jotta taikinaan syntyy sitko. Käsin menee luonnollisesti kauemmin. 
 
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40min. 

Pyörittele taikinasta pullia ja nosta pellille. 

Täyte

1 dl sulatettua voita
1 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Tee pullien keskelle kolo ja nosta 1-2 tl täytettä keskelle. Anna pullien kohota vielä noin 30min. 
Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10min. 
 

Kuohkeiden laskiaispullien ohje löytyy täältä.
Korvapuustien ohje löytyy täältä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3