Fazerina-keksit

 


Testasin jokin aika sitten Fazerina-keksejä valmisjauhoseoksesta ja niiden maku oli yllättävän hyvä. Valmistuotteet ovat kuitenkin todella prosessoituja ja lisäainepitoisia, joten halusin kehitellä ideasta myös kotitekoisen version.

Keksiainekset purkissa on kiva lahjaidea varsinkin joulun aikaan ja itse tehty lahja on tietenkin aina hintaansa paljon arvokkaampi. Keksit ovat helppo valmistaa ja kotoa ei tarvitse löytyä kuin voita ja kananmunia. 

Tein projektista myös videon youtubeen ja laitoin makuraadin vertailemaan lopputulosta.


Valmisjauhopaketin keksit ovat helppo valmistaa. Tarvitaan vain 150g voita ja paketin sisältö. Keksit olivat hyvänmakuisia, mutta näyttivät aika rumilta.. Tästä seoksesta voisi toki kokeilla tehdä myös esim. myslipatukoita tai juustokakun pohjan.




Appelsiini-suklaakeksit 

1 litran lasipurkki

3,2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
2,4dl kaurahiutaleita
1,75dl suklaata rouhittuna (noin 100g)
1 appelsiinin kuoriraaste
1,2dl fariinisokeria
1,2dl sokeria

Kokoa aineet seuraavassa järjestyksessä:
1. vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola
2. kaurahiutaleet
3. rouhittu suklaa
4. appelsiinin kuori
5. fariinisokeri
6. sokeri

Valmistusohje:
Sekoita kaikki purkin aineet kulhossa.
Lisää 1 kevyesti vatkattu kananmuna ja 1,2dl sulaa voita. Sekoita hyvin. 
Pyörittele taikinasta n. 3,5cm kokoisia palloja ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. 
Paista 175asteessa noin 10min. Ohjeesta tulee noin 26-28kpl.




Maistatin keksejä myös laajalle makuraadille. Kotitekoisissa kekseissä maistui kuulemma selkeämmin suklaa ja appelsiini. Lisäksi ne olivat muromaisempia ja nätimpiä. Valmiskeksit olivat kinuskimaisempia ja tasaisempia. Suurin osa piti kotitekoisista enemmän. Yksi piti valmiskekseistä enemmän.

Kommentit