Hae tästä blogista

keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Maailman paras tomaatti-kanakastike

 


Tämä kanakastike on yksi suosikkiruokiani! Italialainen tomaattikastike on aivan täydellistä, mutta se vaatii useamman tunnin hauduttamisen. Vakuutan kuitenkin, että tämä on kaiken vaivan arvoista. 

Ystäväni tekee usein nigerialaista kastiketta, joka on hyvin samantyylinen, mutta siihen tulee eri mausteet. Ihmettelin pitkään miten hän saa siitä niin hyvää, kunnes tajusin että salaisuus piilee hauduttamisessa. Itse olin tottunut keittämään tomaattikastiketta 30-60min, mutta se ei kunnon kastikkeelle riitä. 

Kastikkeen valmistus on aikaa vievää, mutta tätä kannattaa tehdä suuri määrä kerralla, jolloin padasta syö monta päivää. Itse tykkään tehdä viikonloppuisin haudutettuja ruokia ja meal prepata kaiken viikkoa varten. Kastikkeen voi myös pakastaa.

Ohje muistuttaa hieman pasta bolognese kastiketta, jota kannattaa myös ehdottomasti kokeilla! Tämän kanssa voi tarjoilla sekä pastaa että riisiä. Itse suosittelen ehdottomasti riisiä, mutta italialaiset suosivat luonnollisesti enemmän pastaa.


800 g kanafilettä
1 pieni sipuli
1 porkkana
1 sellerinvarsi
3 tölkkiä 
(à 400g) Mutti tomaattisosetta 
1 litra kanalientä
(1 lasi valkoviiniä)


Italialaisen ruoan peruspohja syntyy porkkanasta, selleristä ja sipulista. Lisäksi tomaattisose tehdään yleensä itse, mutta niin paljon aikaa en ole vielä omasta elämästäni löytänyt. Mutti sose on kuitenkin todella hyvä ja käytän sitä aina. Tähän kastikkeeseen menee 1,2 kg sosetta. En suosittele käyttämään valmiiksi maustettuja tomaattisoseita, vaan ruoka kannattaa aina maustaa itse. 

 Kokeile myös ihanaa sienirisoton ohjettani!

Yllä oleva valkokuva ei välttämättä tee oikeutta tämän kastikkeen ihanuudelle, joten pitää ilmeisesti vielä treenata näiden suolaisten ruokienkin asettelua ja valokuvaamista..

Katso valmistusohje videolta.

 0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3