Lättytaikina

 


 Perus lättytaikinan ohje löytyy blogistani jo vuosien takaa, mutta vihdoin sain tehtyä kunnon videon näiden valmistuksesta. Ohje on helppo ja onnistuu hyvin myös lasten kanssa, mutta näidenkin valmistuksessa on pari pientä kohtaa, joiden kanssa saa olla tarkkana, jos haluaa mahdollisimman kauniita lättyjä (vai lettuja?).


8 lättyä

 5 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
1rkl rasvaa
1-2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

 

  • Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon ja sekoita koko ajan käsivispilällä. Lisää muut aineet koko ajan sekoittain. 
  • Sekoita vispilällä, kunnes taikinassa ei ole enää paakkuja, mutta älä niin vimmatusti, että maitoon alkaa muodostua vaahtoa. 
  • Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 10min. 
  • Ripauta pannulle hieman öljyä tai mininokare voita. Kaada kauhallinen taikinaa pannulla ja levittele se joka puolella.
  • Paista lättyjä pari minuuttia per puoli. Lätty on valmis käännettäväksi, kun yläpuoli alkaa selkeästi kiinteytyä.



Katso videolta minun ja pienen leipuriapurin lättyjen paisto.

Kommentit