Helppo sorbetti

 


 

Julkaisin kesällä paljon jäätelöreseptejä, joihin tulee mm. keltuaisia ja rohkaisin laittamaan valkuaiset huoletta pakkaseen myöhempää käyttöä varten.

Nyt olisi tarkoitus julkaista pari reseptiä nimenomaan valkuaisia ajatellen. Marenki on varmaan yksi yleisimpiä ohjeita, joihin valkuaisia käytetään ja näitä ohjeita löytyykin blogistani jo paljon ennestään. Viimeisimpänä nämä ihanat limepavlovakeot.

Sorbetti on myös ihana jälkiruoka, johon tulee mm. valkuaisia ja hedelmiä/marjoja. Lisättyä sokeria ei tarvita, jolloin jäädykkeestä tulee lisäksi terveellinen jälkiruoka/välipala. 


Sorbetin perusohje:

2 valkuaista
400 g hedelmiä tai marjoja

Vaahdota valkuaiset.
Hienonna hedelmät blenderissä.
Sekoita hedelmäsose varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
Laita seos jäätelökoneeseen.

Vinkki!

Sorbetin voi myös valmistaa ilman jäätelökonetta. Seos kaadetaan pakastuksen kestävään kannelliseen rasiaan ja laitetaan pakkaseen. Sorbettia kannattaa kuitenkin sekoittaa sähkövatkaimella 30 min välein, kunnes se alkaa kiinteytymään. Samalla tavalla kuin jäätelöä. Sorbetin voi myös pakastaa mehujäämuoteissa.

Tölkkihedelmät lilluvat usein mehussa, joten ne sisältävät lisättyä sokeria. Tämän takia sokeria ei tarvitse enää lisätä sorbetin joukkoon. Sitä vastoin suosittelen lisäämään hieman limemehua, mikäli käytetään makeita hedelmiä.

Paras lopputulos tulisi tietenkin tuoreista hedelmistä ja marjoista, mutta tölkkihedelmillä säästää aika paljon aikaa.

Sorbettia kannattaa maistaa ennen pakastusta ja lisätä joukkoon hieman erytritolia, hunajaa tai xylitolia, mikäli se kaipaa lisää makeutta.

 Minä käytin ensimmäiseen sorbettierääni säilykemangoa (1 tlk), papaijaa (n.1dl) ja yhden tuoreen passionhedelmän. Tämä oli niin ihana kombo, että tein saman satsin uudestaankin.

Seuraavaksi aion testata sorbettia marjoista.Kommentit