Korvapuustipannukakut

Nämä amerikkalaiset pannukakut on maustettu kaneli-sokerikastikkeella, joka saa nämä maistumaan ihan korvapuusteilta! Olen todella ylpeä tästä ohjeesta, koska kehittelin sen ihan itse. Ohje on nopea ja helppo, joten nyt vain kaikki kokeilemaan!


Pannukakkutaikina:

225 g vehnäjauhoja
1-2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ tl vaniljajauhetta
2 munaa
3 dl maitoa


Kastike:

25 g voita sulana
3/4 dl fariinisokeria
½ rkl kanelia
 



  • Sekoita taikinan ainekset kulhossa vispilällä sekoittaen. Muutama paakku ei haittaa.
  • Taikinan voi antaa turvota hetken, mutta ei ole pakollista.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään erillisessä kulhossa.
  • Kaada kastike taikinan joukkoon.
  • Nosta noin kaksi ruokalusikallista taikinaa pannulle yhtä pannukakkua varten.
  • Paista pannukakkuja keskilämmöllä, kunnes pannukakun pinta alkaa selkeästi kiinteytyä.
  • Käännä pannukakku lastalla ja paista vielä noin minuutti.



Testasin myös semmoista kikkaa, että nostin kastiketta pannulla olevien taikinalönttien päälle, mutta tällä tavalla ei tullut nätti lopputulos (oikealla kuvassa). Siksi suosittelenkin sekoittamaan kastikkeen taikinan joukkoon. Huomaa, että kastike kannattaa joka tapauskessa valmistaa erikseen eikä yhdessä taikinan ainesten kanssa. Näin tulee silein lopputulos.


Katso myös:




Kommentit