Homemade Geisha vol.2


 Julkaisin seitsemän vuotta sitten herkullisen ohjeen kotitekoiseen Geisha suklaaseen. Tänä vuonna halusin kehitellä entistäkin herkullisemman ohjeen. Jokainen joka maistoi näitä, sanoi että nämä maistuvat ihan Geishalle, mutta paremmalle!


Hasselpähkinäpraliini:

100 g hasselpähkinöitä
65 g sokeria
20 g vettä
(rypsiöljyä)


  • Paahda pähkinöitä 175 asteessa noin 15 min.
  • Hankaa pähkiöitä keittiöpyyhkeeseen, jolloin kuoret irtoaa.
  • Keitä vettä ja sokeria kattilassa noin 10 min keskilämmöllä, kunnes seoksen väri muuttuu ruskehtavaksi.
  • Lisää pähkinät vesi-sokeriseoksen joukkoon ja sekoita hieman.
  • Kaada massa pellille silikonimaton päälle ja anna jähmettyä kovaksi ja huoneenlämpöiseksi.
  • Murra praliini paloiksi ja laita tehosekoittimeen.
  • Aja tasaiseksi massaksi 5-10min ajan. Lisää tarvittaessa hieman rypsiöljyä.



Noin 15 konvehtia

200 g maito/tummaa suklaata
1 dl hasselpähkinäpraliinia
50 g valkosuklaata


Konvehteja varten suklaa on aina temperoitava.
Katso ohjeet ja tarkempi tietopaketti täältä.




  • Temperoi maito/tumma suklaa ja vuoraa konvehtimuotit suklaalla. 
  • Sekoita hasselpähkinäpraliini ja sulatettu valkosuklaa keskenään. 
  • Nosta täytettä konvehtien sisään ja nosta maito/tummaa suklaata päälle. 
  • Anna konvehtien jähmettyä kylmässä ja kumoa ne sitten muotista.

Minä vuoraan konvehtimuotit aina reilulla määrällä suklaata, vaikka konvehdeissahan kuuluisi olla hyvin ohut suklaakuori. Minusta konvehdit ovat kuitenkin parhaimman makuisia näin. Ulkonäkö ei välttämättä ole täydellinen, mutta maku on pääasia.





Praliinia jää hieman yli, mutta lopusta voi valmistaa esim. näitä ihania minikakkusia. Minä sekoitin lopun praliinin joukkoon temperoitua maitosuklaata ja kaadoin massan konvehtimuotteihin. Näin tuli hauskoja Geisha tryffeleitä, jotka olivat myös super ihania! Mutta sanoisin, että konvehdit veivät voiton hiuksen hienosti. 


Kommentit