Tämä itämainen kanakastike on helppo arjen ruoka. Kastikkeessa maistuu mm. inkivääri ja sitrus. Sain inspiraation ohjeeseen kanakeitosta, jota söin vuosia sitten kiinalaisessa ravintolassa. Kehittelin tuolloin tämän keitto-ohjeen, josta tuli niin hyvää, että halusin muokata ohjeen kastikkeen muotoon. Tästä tuli niin herkullista, että jopa lapset tykästyivät tähän!
4:lle
800 g kanasuikaleita (maustamaton)
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
½ dl rypsiöljyä
broilerimaustetta
suolaa
1 chili tai 2 tl chilikastiketta
1 cm pala inkivääriä
1 tlk (250 ml) kookosmaitoa
½ ruukkua sitruunamelissaa
- Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit.
- Kuullota sipuleita öljyssä noin 10 min matalalla lämmöllä.
- Paista kanasuikaleet kypsiksi. Varo ylipaistamasta kanaa, ettei se kuiva.
- Mausta kana suolalla ja broilerimausteella.
- Lisää joukkoon sipulit ja pilkottu chili.
- Lisää kookosmaito.
- Raasta joukkoon pala inkivääriä. Minä käytin lorauksen inkiväärijuomaa, joka sopi tähän myös loistavasti.
- Pilko lopuksi joukkoon tuppo tuoretta sitruunamelissaa.
- Tarjoile riisin tai nuudelin kera.
Julkaisin jälleen somessa nopean videon tämän valmistuksesta. Valokuvista tuli valitettavan huonoja huonon valaistuksen vuoksi eivätkä ne todellakaan tee kunniaa tälle ihanalle kastikkeelle. Toivottavasti ne kuitenkin hieman herättävät ruokahalua.
Muista seurata myös TikTok kanavaani @kakkumonsteriofficial, jonne ilmestyy leivontaohjeiden lisäksi paljon suolaisia arjen reseptejä!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3