Tämä ohje kulkee nimellä "best brownies" ja nappasin sen Koko Suomi leipoo tuomari, Juliana Hokkasen, Instagram tililtä. Itse brownies on hyvin tiivis ja kakkumainen, mutta Biscoff päällinen tuo tähän kivaa makeutta.
20x20 cm vuoka
Pohja:
200 g kookosjogurttia
130 g Biscoff-tahnaa
75 g vaahterasiirappia
75 g sokeria
60 g kaakaojauhetta
110 g vehnäjauhoja
70 g tummaa suklaata rouhittuna
Pähkinäkerros:
80 g Biscoff-levitettä
50 g vaahterasiirappia
30 g voita
100 g cashew-pähkinöitä
- Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
- Sekoita jogurtti, Biscoff, vaahterasiirappi ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella keskenään.
- Sekoita kaakaojauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seokseen parissa erässä. Sekoita sähkövatkaimen hitaimmalla teholla.
- Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi.
- Vuoraa vuoka kauttaaltaan leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan.
- Laita Biscoff, vaahterasiirappi ja voi kulhoon. Lämmitä seosta mikrossa 10 sekunnin pätkissä, kunnes seos on tasaista.
- Lisää joukkoon rouhitut pähkinät.
- Kaada seos browniekerroksen päälle ja paista levyä noin 30min.
- Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin pekaanipähkinöitä, mutta minä halusin käyttää omia suosikkipähkinöitäni. Biscoff-levitettä voi myös pehmittää mikrossa lisää ja käyttää valmiiden leivosten koristeluun kastikkeen tapaan.
Minun kategoriassani tämän leivoksen nimi on hieman hämäävä, sillä oma suosikkini on ehdottomasti sitruunablondies, joka on valkosuklaasta tehty brownie-leivos. Hyvänä kakkosena tulee cookie-oreo-brownies, joka on myös todella ihana ohje! Brownies perusohje löytyy täältä ja se on mielestäni parempi kuin tämä. Mutta ei tämäkään huono ole. Varsinkin jos on Biscoff levitteen ystävä, niin kannattaa ehdottomasti testata! Kannattaa myös testata tätä kolmen raaka-aineen keksivoikakkua!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3