Merenneitokakku


 Olen jo pitkään halunnut kokeilla hempeän väristä meriaiheista kakkua ja lopultakin sain toteutettua tämän idean. Teen kakut yleensä jämäkästä ja maukkaasta voikakkupohjasta, mutta tähän kakkuun valikoitui kevyt ja perinteinen sokerikakkupohja, sillä pidän enemmän sen mausta. Lisäksi täytteet maistuvat sen kanssa paremmilta. Sokerikakkupohja on todella höttöinen, joten isoihin ja monimutkaisiin kakkuihin sitä ei kannata käyttää. Kakku on kuorrutettu kermavaahtoseoksella, joka on hyvänmakuinen, mutta jos halutaan oikein jämäkkä ja kestävä lopputulos, kannattaa kakku kuorruttaa kreemillä. Tämmöinen kakku on kuitenkin enemmän minun makuun, sillä tuhdit voikreemit ovat todella makeita ja raskaita. 


Sokerikakkupohjan voi tehdä lasitekniikalla, eli mitataan kolmeen lasiin yhtä paljon kananmunia, sokeria ja jauhoja. Minä kuitenkin käytän aina alla olevaa taulukkoa, koska näillä ainemäärillä tulee kuohkein ja herkullisin lopputulos.


Täytteenä kakussa on lemon curd tahnaa ja lakritsimousse. 


Lakritsimousse

15-20cm vuoka:

2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl lakritsikastiketta
4 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
(sokeria)

24-26cm vuokaan kannattaa ohje tuplata.

 


 Kuorrutteena on kerma-tuorejuustoseos. Testasin tähän Valion uutta mascarponetuorejuustoa, joka oli ihan ok, mutta ei mitenkään tajunnanräjäyttävä tuote.


Kuorrute

2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa/mascarponea
1 rkl tomusokeria
½ tl vaniljajauhetta
1 pss cream fix jauhetta


HUOM!
Tuorejuustot sisältävät yleensä liivatteen kaltaisia ainesosia, jotka reagoivat sokerin kanssa muodostaen vettä. Tämän takia sokerikoristeet kannattaa laittaa kakun päälle vasta tarjoilupäivänä. Minä laitoin kakun pinnalle pari koristetta testiksi edellisenä päivänä ja pääsivät hieman vettymään. Eli tässäkin tuorejuustotuotteessa on todennäköisesti jotain sokerin kanssa reagoivaa.

Suurin osa koristeista on tehty muoteilla sokerimassasta. Tarkemmat ohjeet löytyy videolta.
Ripottelin päälle myös hauskoja nonparelleja.

Kermakuorrute on todella helppo levittää kakun päälle. Se on myös minusta parhaimman makuinen, mutta kovin kestävä se ei ole. Jos haluaa kakun pinnasta jämäkän ja kestävän, kannattaa suosia kreemejä. Kreemit ovat kuitenkin todella tuhteja ja minun makuun liian makeita. Käytän suklaakreemiä aika usein, koska se on näistä herkullisin. Marenkikreemini ohje on yksi blogin suosituimmista ohjeista, joten sitä kannattaa myös kokeilla. Kreemit kestävät kaikenlaiset koristeet päällä hyvin eikä tarvitse pelätä minkään vettymistä. Kakun siirtäminen on myös helppoa.

Tässä suosituimmat kreemiohjeeni:

Marenkikreemi
Suklaakreemi
Sokerikreemi
Tuorejuustokreemi


Walt Disneyn Pieni Merenneitohan on sinänsä aika karu tarina, sillä siinä tyttö muuttaa koko fyysisen olemuksensa miehen takia. Karmivaa, että nuorille tytöille on joskus annettu tämmöinen sanoma.

Uudessa näytellyssä versiossa moni vastaava sovinistinen epäkohta on oiottu siedettäväksi ja elokuva oli lähes hyvä. Suurin osa elokuvista, jotka on tehty animaatioiden pohjalta, ovat olleet todella surkeita.

 Yksi suosikki elokuvistani pienenä oli Kaunotar ja Hirviö, mutta näytelty versio oli myöskin ihan kamala. Tässäkin elokuvassa on toki tyhmä sanoma eli ikään kuin naisen rakkaus voisi muuttaa sairaan miehen.. 

Pidin kuitenkin kovasti pienenä Disneyn elokuvista, sillä niiden musiikki oli todella mukaansa tempaavaa ja ihanaa. Kaikenkaikkiaan elokuvat olivat hauskoja ja huolella tehtyjä. Näitä ei ikinä minun mielestäni pitäisi tehdä näytellyiksi versioiksi.Vaikka tästä kakusta ei tullut täydellistä, niin olen silti tyytyväinen näihin materiaali- ja makuvalintoihin. Ensi kerralla lisäisin hieman enemmän kuorrutetta kakun päälle ja asettaisin koristeet vasta tarjoilupäivänä. Tästä kakusta tuli niin herkullinen, että tekisin näitä todennäköisesti useamman isompiin juhliin yhden ison kakun sijaan! Toinen vaihtoehto olisi tehdä iso täytekakku voikakkupohjasta ja kreemistä.  

Katso myös merenneitokuppikakkujen ohje.

Katso vielä alta video ohje!


Kommentit