Jäätelötikut


Nämä kotitekoiset jäätelötikut on tehty vaniljajäätelöstä ja suklaasta silikonimuotteihien. Samoilla muotteilla voi tehdä myös söpöjä cakepops tikkareita. Jäätelöistä tule todella söpöjä, mutta näiden valmistuksessa saa käyttää sorminäppäryyttä.

Valmistin jäätelön vaniljagelaton ohjeella. Tällä reseptillä tulee parhaimmanmakuinen jäätelö, mutta se ei kovettunut pakkasessa kivikovaksi, joten jäätelöiden irroitus muoteista oli hieman hankalaa. Tämän takia suosittelenkin tekemään jäätelön paljon nopeammalla ja helpommalla ohjeella, johon tulee vain kolme raaka-ainesta ja maku on lähes yhtä hyvä.


Jäätelömassa

2,5 dl vispikermaa
½ prk kondensoitua maitoa
½-1 tl vaniljajauhetta


Vaahdota kerma. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja vanilja. Kaada jäätelömuotteihin tai pakastuksen kestävään rasiaan. Seosta ei tarvitse sekoittaa pakastuksen lomassa.

Jäätelötikut täytyy tökätä jäätelömassan sekaan ennen pakastusta. Jäätelön kannattaa antaa kovettua pakkasessa vähintään vuorokauden ajan ennen suklaalla kuorruttamista.



Käytin kahdeksan jäätelön kuorruttamiseen 200 g maitosuklaata. Fazerin sininen on tähän tarkoitukseen ehdottomasti paras! Nuorin poika vielä halusin koristella osan keksirouheella ja nonparelleilla. Nämä taideteokset näkyvät alla olevalla videolla.


Sulata suklaa korkeassa lasissa mikrossa puolella teholla minuutin pätkissä. Dippaa jäätelöt suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle pakkaseen jähmettymään. Pinnan voi vielä koristella sulalla valkosuklaalla.



Näistä tuli ehdottomasti paremmanmakuisia kuin kaupan valmisjäätelöistä! Valmisjäätelöt tuppaavat olemaan harmillisen mauttomia ja täynnä ilmaa. Kotitekoiseen jäätelöön saa niin paljon makua kuin haluaa ja koostumus on silkkisen pehmeä. 

Kommentit