Kurpitsaleivokset

 

Halusin kehitellä uuden syksyisen reseptin, joka olisi helppo ja nopea valmistaa vaikka yllätysvieraiden varallekin. Näissä maistuu ihanasti syksyn maut ripauksella joulua. Kurpitsan, tuorejuuston ja voitaikinan liitto on ihan täydellinen ja näistä tuli ehkä herkullisimpia syysleivonnaisia ikinä!


10 kpl

1 pkt voitaikinalevyjä (500g)
100 g vaniljatuorejuustoa
1 3/4 dl kurpitsasosetta
3/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/8 tl jauhettua neilikkaa
1 kananmuna


  • Nosta voitaikinalevyt huoneenelämpöön sulamaan 15 minuutiksi. 
  • Leikkaa levyt puoliksi.
  • Sekoita kurpitsasose, kananmuna, sokeri ja mausteet kulhossa tasaiseksi seokseksi.
  • Voitele muffinivuoka rasvalla ja nosta taikinalevyt reikiin. 
  • Nosta jokaisen leivoksen sisälle nokare tuorejuustoa (noin 2 tl).
  • Kaada kurpitsatäytettä päälle ja paista leivoksia 225 asteessa noin 15min.





HUOM!

Kurpitsahilloa löytää kaupoista valmiina tölkeissä, mutta sitä on helppo valmistaa myös itse. Ohje videon kera löytyy täältä.

Yllä olevilla mausteilla voi maustaa mitä tahansa syksyisiä leivonnaisia. Sekoittamalla niitä oikeassa suhteessa saa tehtyä erillisen kurpitsamausteseoksen, jota voi käyttää sellaisenaan leivonnaisten maustamiseen. Katso resepti täältä.

Jos et omista muffinivuokaa, voit käyttää folio leivosvuokia.





Kommentit