Ystävänpäivä lähestyy ja tähän teemaan sopii mielestäni täydellisesti Geisha-suklaa ja vaaleanpunainen väri. Nämä helpot kuppikakut syntyvät vain parista raaka-aineesta ja maistuvat varmasti lähes kaikille.
Kiireiden vuoksi päätin tehdä näitä varten kuuluisia kahden raaka-aineen Oreo-muffinsseja. Pohjana voi toki käyttää mitä tahansa omaa suosikki suklaamuffinssi reseptiä. Yksi omista suosikeistani on tämä resepti. Muffinssitaikinan joukkoon voi vielä sekoittaa rouhittua Geisha-suklaata (n.50g). Kokonaista suklaakonvehtia en kuppikakun sisään tökkäisi, sillä se muuttuu herkästi kovaksi suklaakimpaleeksi muffinssin sisälle.
Oreo-muffinssit
3 kpl
12 täytekeksiä
6 rkl maitoa
Hienonna ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kaada massa mikronkestäviin kuppikakkuvuokiin tasaisesti. Laita kaikki vuoat mikroon ja lämmitä täydellä teholla noin 1 min 30 sek.
Jos haluaa tehdä kuppikakut oikein vimosen päälle, olisi niiden sisään hyvä laittaa jotain täytettä. Valmiin muffinssin keskeltä kaiverretaan pieni pala kakkua pois ja täytetään esim. suklaakastikkeella, kinuskilla, curdilla, hillolla, pähkinätahnalla ym ym.
Katso lisää kuppikakkureseptejä täältä.
Kuorrutteena on Geisha-mousse, jonka valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, jotta seoksesta varmasti tulee sileää.
Geisha-kuorrute
3-4:lle kuppikakulle
1,5 dl vispikermaa
100 g Geisha-suklaata
Laita ainekset mikron kestävään kulhoon. Lämmitä seosta mikrossa puolella teholla minuutin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä aivan jääkaappikylmäksi (vähintään 6-8h).
Vaahdota seos kermavaahdon tapaan ja pursota tähtityllalla kuppikakkujen päälle.
Jos on ihan maksimaalinen kiire, voi kuorrutteen myös valmistaa niin, että vaahdotetaan kerma ja lisätään joukkoon sulatettu Geisha. Tällöin seos voi kuitenkin juoksettua tai jäädä hieman rakeiseksi. Mutta maku on ihan yhtä hyvä.
Katso myös itse tehdyt Geisha-konvehdit!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3