Tässä ihanassa kinderkääretortussa on hasselpähkinäpohja, itse tehtyä nutellaa ja kahta eri suklaamoussea. Olen tehnyt kinderkääretortun aiemminkin, mutta tähän versioon halusin suklaan lisäksi hasselpähkinänmakua.
Kääretorttupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
½ dl hasselpähkinävoita
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi noin 5min ajan.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne seokseen. Sekoita seos varovasti tasaiseksi,
- Lisää lopuksi pähkinävoi ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 220 asteessa noin 8min (kiertoilmalla 200C). Anna levyn jäähtyä.
Hasselpähkinävoin voi korvata millä tahansa 100% pähkinävoilla. Levitteet sisältävät kaikkea turhaa, kuten ylimääräistä sokeria, joten niitä en yleensä osta leivontatarkoitukseen. Pähkinävoin voi toki korvata tavallisella voilla, jolloin kääretorttupohjasta tulee tavallista mehevämpi.
Minä tilasin paahdetuista hasselpähkinöistä valmistettua pähkinävoita netistä, mutta sitä on näppärä valmistaa itsekin hienontamalla pähkinöitä tehosekoittimessa, kunnes ne muuttuvat voiksi. Pähkinät kannattaa myös aina paahtaa ennen käyttöä, jolloin niiden maku voimistuu. Lisää vinkkejä pähkinävoin valmistukseen löytyy täältä.
Valmistin nutellaa itse Fazerin sinisestä, sillä se on ehdottomasti paras suklaa maailmassa! Itse tehtyyn nutellaan tulee yksi osa maitosuklaata ja yksi osa hasselpähkinävoita, jota on vähän pehmitetty mikrossa. Helppoa, nopeaa ja herkullista!
Itse tehty Nutella
100 g Fazerin sinistä
100 g hasselpähkinävoita
100 g hasselpähkinävoita
Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 30-60sek pätkissä, kunnes se on tasaista. Pehmitä pähkinävoita tarvittaessa mikrossa 10sek pätkissä ja sekoita se hyvin suklaan joukkoon.
Suklaamousse
150 g suklaata
2 dl kermaa
2 dl kermaa
Sulata suklaa ja kerma mikrossa tasaiseksi seokseksi. Itse lasken mikron tehon varalta puolelle teholle ja lämmitän seosta minuutin pätkissä. Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa vähintään 2h ajan ja vaahdota se sitten sähkövatkaimella mousseksi. Kinderkääretorttua varten valmistin sekä maitosuklaa- että valkosuklaamousset.
Huomaa että kääretorttupohjaa kannattaa myös vähän kostuttaa, jolloin se pysyy mehevämpänä. Jos käytät levylle kaupan valmista Nutellaa, kannattaa sitäkin lämmittää mikrossa 10 sek pätkissä, jolloin se notkistuu ja levitys helpottuu.
Suklaamousset kannattaa levittää levylle niin, että jokaiseen palaan tulee molempia mousseja. Jätä vähän mousseja koristelua varten. Kokosin pienen videon tortun valmistuksesta, jossa on näppärä idea täyttämistä varten. Video tulee kaikille some tileilleni.
Tästä tuli todella ihanaa ja sai raadilta täydet pisteet! 💝
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3