sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Barbapapa kakkuKaverini tyttö täyttää 2v ja toiveena oli samanlainen barbapapa kakku kuin tämä, mutta vain vaaleanpunaisena.

Aiempi kakku oli tehty voikakkupohjista ja siitä söi ainakin 60 ihmistä. Tämä kakku on tehty 24cm ja 15cm perus sokerikakkupohjista. Sokerikakkupohja tosin menee hieman kasaan ja vähän jännitti, että muistuttaako kakku tarpeeksi barbapapaa.

Täytteen mansikoita survottuna ja kermavaahto-tuorejuustosekoitusta. Kermaa meni 2dl ja tuorejuustoa 200g. Sokeria lisäsin pari rkl.
 
Alimman kakun sisällä on kolme tukikeppiä, jotta pohja ei painuisi kasaan. Ylempi pohja on pahvista tehdyn alustan päällä. Muotoilin ylintä kakkua vielä vähän pyöreämmäksi terävän puukon avulla. Kakun kuorruttamiseen meni noin 1,5dl kermaa ja 1kg karkkimassaa, jonka värjäsin vaaleanpunaiseksi.
 

Hahmot ovat marsipaania tai karkkimassaa. Barbamaman huulet ovat nonparellia.


Pienet yksityiskohdat tein elintarviketussilla.


Päällimmäinen kakkupohja olisi kannattanut laittaa hieman taaemmas, jotta hahmot pysyisivät paremmin kakussa. Hahmot voi kiinnittää kaupan sokerikuorrutteella kiinni kakkuun.

Onnea Aadalle! 

5 kommenttia:

 1. Olin tänään mukana näissä kemuissa ja oli kyllä ihan huippuhieno kakku! Palailen todennäkösesti asiaan viimestään huhtikuussa, kun yks pieni Martti-fani täyttää 3vee. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! =)
  Ihana et kakku oli tykätty! =)

  VastaaPoista
 3. Söpö Aada kakku

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3