Tällä kertaa tein kuorrutteen hieman erillä tavalla. Lisäsin joukkoon mm. Biscoff tahnaa, joka on piparkakkumainen keksivoitahna. Kuppikakkujen ohje löytyy vielä alta kokonaisuudessaan.
12 kpl
125 g voita 1 dl sokeria 2 munaa 1 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta 2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta ½ dl kermaa tai piimää 1 dl viinimarjoja 100 g valkosuklaata
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää kananmunat.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kerman kanssa vuorotellen taikinan joukkoon.
- Lisää joukkoon viinimarjat ja rouhittu valkosuklaa. Valkosuklaa paahtuu uunissa myös taikinan seassa.
- Suihkauta vuokasrayta kuppikakkuvuokiin. Minä tein kuppikakut silikonisiin vuokiin, jotka muistuttavat kahvikuppeja. Muotit on ostettu joskus jostain leivontatarvikeliikkeestä.
- Nosta taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20min.
- Anna jäähtyä.
Tällä kertaa nopeutin hommaa ja käytin kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, jota löytää perus ruokakaupoista. Lisää makua tulee vielä keksivoitahnasta.
Kuorrute:
4 dl vispikermaa
n. 100 g kinuskia
n. 100 g Biscoff tahnaa
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon kinuski ja keksivoitahna. Sekoita tasaiseksi.
Kermaseoksen voi pursottaa kuppikakkujen päälle millä tahansa tyllalla.
VINKKI!
Jos kermasta haluaa super kestävää, kannattaa joukkoon lisätä pussillinen Dr.Oetkerin cream fix jauhetta, jota löytää ruokakaupoista. Kaikista jämäkin vaahto tulee kuitenkin liivatteella.
Keksivoitahnan voi korvata myös Nutellalla.
Tein nämä kuppikakut koulujen päättymisen kunniaksi.
Lisäksi juhlistimme nuorimman pojan hymypoikapatsasta!
Oli tosi kiva, että jokainen lapsi luokalta oli saanut ainakin yhden äänen. 😊
Patsas jo toisessa polvessa.
Sain itse hymytyttöpatsaan noin 30 v sitten (joo, olen vanha),
joten nyt on koko setti kasassa! 💖
Sopii myös settiin.
Onnea kaikille valmistuneille!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3