perjantai 23. joulukuuta 2011

Joulupukin rekiTämä kakku koristi joulupöytää 2011. Pohjana on dark chocolate mud cake, joka on yksi parhaita suklaakakkuohjeita ikinä. Parhaiten kakun kanssa sopii kermavaahto tai suklaa ganache.
 
Paistoin kakun 20cm x 20cm neliönmuotoiusessa vuoassa 1,5h. Kakun kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Kakkua kannattaa leikata sahalaitaisella veitsellä. Ensin kannattaa tasottaa reunat suoriksi. Sitten kakku halkaistaan kahtia. Toisesta puoliskosta silotellaan vain vähän kärkeä pyöreämmäksi. Toista puolikasta madalletaan hieman. Sitten leikataan ensimmäistä palasta hieman lyhyempi pala ja pyöristetään sen kärkeä. Jäljellä olevasta palasta muotoillaan ylin palanen.
 
Kakkua jää kuitenkin jonkin verran yli. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä yksi kiva jälkiruoka, mihin palaset voi hyödyntää, on suklaa trifle!
 

Tässä erittäin häikäisevä kuva ganachella päällystetystä kakusta. Laitoin ganachea myös hieman kakkupalojen väliin, jotta ne pysyisivät paremmin yhdessä.
 

Sivulle tulevat osat ovat piparia, jotka on koristeltu pikeerillä. Sabluunan piirsin leivinpaperille. Pukki on muovattu sokerimassasta ja marsipaanista.
 


Pussukka ja lahjat ovat pääosin karkkimassaa. Mietin, että mihin tuo säkki olisi paras asetella, kun se ei tuntunut mahtuvan oikein mihinkään. Tuossa vieressä sen on hyvä kököttää. Vielä kun olisi jaksanut väsätä poron reen eteen.
 

IHANAA JOULUA KAIKILLE!

6 kommenttia:

 1. Tällaista joulukakkua tuskin toista löytyy!Ihana joulupukki lahjasäkkineen.

  VastaaPoista
 2. Hauska idea, oiva toteutus, kaunis makea lopputulos !

  Kaunista tunnelmaa - hyvää Joulua !

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Olen aika ylpeä tästä keksinnöstäni. xD Ihanaa joulua sinnekin! =)

  VastaaPoista
 4. Oi sulla on täällä kaikkea tosi upeeta! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Niin sinunkin blogissasi. =D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3