keskiviikko 14. joulukuuta 2011

PipariseimiTätä pipariseimeä olen halunnut kokeilla jo kauan. Kaavat on Mansikkamäen Ebeltä. Kiitokset Ebelle, kun vaivautui laittamaan kaavat blogiinsa!
 

Työläintä tässä oli noiden piparihahmojen värjäys pikeerillä, mutta muuten ei ollut kovatöinen. Laitoin pieniä määriä pikeeriä pieniin minigrip pusseihin ja lisäsin pastaväriä. Sitten leikkasin kulman auki ja pursotin pienen määrän keksille. Levitysapuna käytin vielä pientä cocktail tikkua. Tämä on aika nopea konsti värjätä keksejä. Jos haluaa oikein tarkkaa jälkeä, niin voi käyttää pursotinpussia ja tyllaa, mutta löysän pikeerin saa näinkin hyvin levittymään.
 
Yleensä laitan kovia karkinpalasia (esim. Muumi tikkarit) rakohin ennen paistoa, mutta pienet raot saattavat melkein kuroutua kiinni uunissa. Sulatin karkit mikrossa silikonivuoassa (½-1min) kunnes seos alkoi hieman kiehumaan. Tähteen meni 2-3tikkaria. Tavallinen sokeri ei sula mikrossa vaan se on sulatettava pannulla. Monet tikkarit ja karkit kuitenkin sulavat mikrossa.
 
 
Väreinä on vaaleansininen, ruusunpunainen, ihon väri (joka ei oikein kuvissa näy), oranssi ja keltainen. Jos haluaa pastellinsävyjä, kannattaa laittaa väriä ihan vähän. Pikkaisen vain kastaa esim cocktail tikkua väripurkissa. Värejä voi ostaa nettikaupoista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3