Tarte tatin



Tarte tatin on klassinen ranskalainen omenapiirakka, jonka pääosassa ovat karamellisoidut omenat. Piirakka tehdään keikauskakun tyyliin ja se on super herkullinen!

24-25cm piirakkavuoka

Pohja:
 
75 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte:
 
75 g kylmää voita
1 dl fariinisokeria
4 omenaa
sitruunamehua

Pohja: Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekota kuivat aineet keskenän ja lisää seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi nosta kylmään täytteen valmistuksen ajaksi. Pohjan voi tehdä myös murotaikinasta.

Vinkki!
Pohjan voi tehdä myös kaupan pakastealtaan makeasta piirakkapohjasta.

Täyte: Kuori omenat ja poista kodat. Pilko omenat siivuiksi. Ripottele päälle halutessasi sitruunamehua, etteivät omenat tummu täytteen valmistuksen aikana. Höylää kylmä voi juustohöylällä ohuiksi levyiksi. Asettele palaset piirakka- tai kakkuvuoan pohjalle. Älä kuitenkaan käytä irtopohjavuokaa, sillä se päästää nestettä läpi. Ripottele päälle fariinisokeri tasaisesti. Asettele omenanpalat päälle ja laita vuoka 250 asteiseen uuniin keskitasolle ilman kiertoilmaa 10min ajaksi.

Kauli taikina levyksi ja nosta varovasti paistuneiden omenoiden päälle. Siisti reunat, mutta varo ettet polta näppejä kuumaan vuokaan. Paista piirakkaa vielä 200 asteessa 20-25min.

Anna piirakan jäähtyä 10min ja kumoa se sitten tarjoilualustalle.
Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.


 
Lisää syksyisiä leivonnaisia löytyy täältä.



Kakkumonsteri suosittelee:

Kommentit

  1. Nammm.. :) Tarte tatin on yksi omia kestosuosikkeja :)Teen välillä myös pieniä yhden hengen annoksia näitä. Ei tule sitten kerralla syötyä koko piirakkaa ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3