Syksyisiä leivonnaisia



Kesä alkaa valitettavasti olla lopuillaan ja on aika kääntää katseet kohti syksyn sadonkorjuuta. Omenoista, marjoista ja kurpitsoista voi loihtia kaikkea ihanaa! Tässäpä muutamia herkullisia syksyisiä ohjeita.

Porkkanakakku on yksi suosikkileivonnaisistani ja teen sitä lähes joka vuosi. Perus porkkanakakun ohje löytyy täältä. Suosittelen kuitenkin testaamaan myös sadonkorjuuversiota, jossa kakun sisälle tulee paistettuja omenalohkoja sekä kinuskia!



Uppopaistetut omenat hipovat jo täydellisyyttä! Pilkotut omenat kieritellään taikinassa ja paistetaan öljyssä, jolloin tulee söpöjä ja herkullisia omenadonitseja! Tämän on syksyn suosikkini!
 



Klassinen kuohkea omenapiirakka toimii myös aina! Onnistuu hyvin gluteenittomanakin.
Kokeile myös klassista omena-kaurapaistosta.




Omenapiirakasta voi loihtia terveellisenkin version. Ohje on nopea ja helppo.




Maailman parhaassa puolukkapiirakassa on marjojen lisäksi paahdettua valkosuklaata ja kauramurua. Onnistuu hyvin myös muista kirpsakoista marjoista!
 



Omenastruudeli on klassinen omenapiirakkarulla, joka on tullut hyvin tunnetuksi myös Suomessa. Piirakassa on omenatäyte, joka on kääritty ohuen ohueen taikinaan. Ohje löytyy videon kera täältä.



Lokakuussa vietetään myös Oktoberfesteja, johon pukeudutaan mm. perinteiseen baijerilaiseen dirndl pukuun. Puku vilahtaa struudeliohjevideollani.
 



Loppusyksystä kannattaakin leipoa kaikkia ihanaa kurpitsasta! 
Yllä olevissa kuppikakuissa on kuorrutteena kurpitsapiirakan täyte! Täydellistä!

Klassisen kurpitsapiirakan ohje löytyy täältä. Ohje on nopea ja helppo eikä raaka-aineitakaan tarvita montaa, mikäli piirakan tekee valmispohjasta.




Starubucksin yksi suosituimmista syksyn klassikoista on kurpitsalatte. Suosittelen kuitenkin tekemään juoman itse, sillä Starbucks ei käytä juomaan aitoa kurpitsasosetta. Tällä ohjeella tulee paljon parempi kuin valmisjuomat! Kurpitsamausteseoksenkin voi tehdä itse.

Mikäli kaipaa väliin jotain kevyempää ja terveellisempää, kannattaa testata kurpitsavanukasta, johon tulee mm. chia-siemeniä.
 



Uunissa paistettu pehmeä ja ilmava kurpitsajuustokakku on myös yksi suosikkileivonnaisistani! Kakku kannattaa tarjoilla itse tehdyn kinuskin kera. Ohjeellani ei tule tekareita hajottavaa tahmeaa kinuskia, vaan silkkisen pehmeää ja helposti syötävää.

Mikä on sinun suosikki syksyinen leivonnainen?

Kommentit