Jalokivikakku | Geode cake10.10 vietetään Aleksis Kiven päivän lisäksi Kakkujen koristelun päivää, mikä on minun mittakaavassa luonnollisesti suuri juhlapyhä! Tämän kunniaksi päätin testata geodikakkua, joka on ollut pitkään to do -listallani. Kakku muistuttaa jalokivilouhosta.

Pohjana on 15cm voikakkupohja. Täytteenä on mansikka- ja banaanimousset Städter hyydykejauheista. Tykästyin tuohon banaanijauheesen, sillä en voi sietää tuoretta banaania kakun välissä, mutta tästä tuli juuri oikeanlainen maku, joka sopisi hyvin myös hyydykekakkuihin.

Minun olisi pitänyt lisätä enemmän kermaa näihin massoihin, koska jauhe on todella tehokasta ja makeaa. Liivatetta ei tarvitse lisätä, mutta isoa ja painavaa kakkua varten lisäisin pari liivatelehteä per mousse. Alla on suositeltavat ainemäärät 15cm kakulle. Itse käytin 2 dl kermaa, mutta se oli siis liian vähän.

3 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
60g banaanihyydykejauhetta
60g mansikkahyydykejauhetta

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Jaa seos kahteen osaan eri kulhoihin. Sekoita toiseen kulhoon banaanijauhe ja toiseen mansikkajauhe. Voit myös vaahdottaa suosiolla 1,5dl toisessa kulhossa ja 1,5dl toisessa, jolloin seokset ovat tasan puoliksi. Kermaa voisi varmasti laittaa jopa 4 dl ja kakku pysyisi silti hyvin koossa. Pitää jatkossa tehdä lisää kokeiluja näillä jauheille. Hamstrasin näitä Annin uunissa nettikaupan loppuunmyynnistä. Jauheita saa myös esim. Confetista.Kakku on koristeltu sokerikreemillä. Pientä kakkua varten riittää puolikas satsi linkin takaa. Kuorrutin kakun vielä sokerimassalla, joten sokerikreemiä ei tarvita paljoa. Sokerimassan marmoroinnista löytyy (erittäin vanha ja säälittävä) ohjevideo täältä.

Kakun voi tehdä monella eri tyylillä. Kakun voi leikata muotoon jo ennen kuorruttamista, mutta itse päädyin kuorruttamaan kakun kokonaan ennen leikkaamista. Kakun sivusta leikataan palanen pois ja kuoppa kuorrutetaan kreemillä. Geodikoristelun voi tehdä kovasta rock candy karkista tai värikkäästä sokerirakeesta. Toinen vaihtoehto on käyttää väritöntä sokeriraetta ja maalata sokerin pintaa elintarvikeväreillä. Karkit asetellaan koloon jalokivilouhosta muistuttamaan.Geodia voi vielä viimeistellä elintarvikeväreillä, mutta minusta tämä kakku ei enempää väriä kaivannut. Meinasin maalata ruskeita osia kultaisella tomuvärillä, mutta päätin lopulta jättää ne tuollaisiksi.

Yllätyin miten kiva tästä tuli. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teen mitään vastaavaa. Pelkäsin, että geodista tulee täysin epärealistinen, mutta lopputulos oli hyvin pitkälti se mitä suunnittelinkin.


Hyvää Kakun koristelun sekä Aleksis Kiven päivää!Kommentit

  1. Hei, ohje kiinnostaisi, mutta mistä saa rocky candy karkkeja tai värillistä sokeriraetta??

    VastaaPoista
  2. Kannattaisiko tuplata tuo täytteen ohje jos tekee 24cm kakkupohjan?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3