Omena-kinuskijuustokakku


Edellisessä postauksessani lupasin jakaa teille tällä kertaa yhden parhaimmista resepteistäni. Ettekä varmasti tule pettymään, kun tätä kakkua maistette. Tämä kakku sai työpaikallani suurimman suosion ikinä! Uunissa paistettavat juustokakut ovat usein aika tylsiä suomalaiseen makuun, mutta tässä on ihanan voimakkaat maut, jotka sopivat täydellisesti yhteen!

 
Pohjassa ja täytteessä on käytetty mausteena mm. kardemummaa ja kakun kruunaa paistetut omenat, kauracrumble sekä kinuskikastike. Kakun tekemiseen menee tovi, mutta se on ehdottomasti sen arvoista! Mitään välivaihetta ei kannata skipata.

 24 cm irtopohjavuoka

Pohja:

300 g Digestive-keksejä
1 tl kardemummaa
150 g voita

Täyte:

600g tuorejuustoa
150g creme fraichea
1,5dl sokeria
4 kananmunaa
2rkl maissitärkkelystä
1rkl kardemummaa
 
Lisäksi:

3-4 omenaa
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl tummaa siirappia
1-2 tl kanelia
 
Kinuski:

225 g (n.2,8 dl) sokeria
65 ml vettä
1 dl kermaa
70 g pehmeää voita

 
 

Pohja:
  • Hienonna keksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla. 
  • Lisää joukkoon kardemumma ja sula voi. Sekoita tasaiseksi.
  • Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Pohjaa voi esipaistaa 160 asteessa 10min.
 
 Täyte:
  • Notkista tuorejuustoa sähkövatkaimella minuutti.
  • Lisää creme fraiche ja sekoita.
  • Lisää sokeri, maissitärkkelyst ja kardemumma. Sekoita. 
  • Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin joka lisäyksen välissä. Älä kuitenkaan vatkaa taikinaan ilmaa, jottei kakku repeile uunissa.
  • Kaada täyte vuokaan ja paista 160 asteisessa uunissa noin tunti. Juustokakku kannattaa paistaa vesihauteessa, mutta mikäli sellaista ei ole mahdollista toteuttaa, paistetaan kakkua 45min. Tämän jälkeen käännetään uunin lämpö kiinni ja jätetään uunin luukku raolleen. Kakun annetaan olla sammutetussa uunissa vielä tunti.  
  • Täytteeseen on saatu inspiraatiota tästä korvapuustijuustokakustani. Katso linkin takaa tarkemmat ohjeet mm. vesihauteeseen.
  • Juustokakku koristellaan ja tarjoillaan aina kylmänä
 
Seuraavana päivänä:
  • Kuori omenat ja pilko ne ohuiksi lohkoiksi. 
  • Paista omenalohkoja pannulla voissa, kunnes ne pehmeävät. Nosta omenat sivuun.
  • Paahda myös kaurahiutaleita pannulla voissa, kunnes ne saavat hieman väriä.
  • Lisää kaneli ja siirappi. Sekoita hyvin.
  • Lisää vielä kypsät omenalohkot joukkoon ja kääntele seosta hetki.
  • Asettele omenat jäähtyneen kakun päälle.

 Kinuski:
  • Laita vesi ja sokeri korkeaan kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä korkealle ja anna seoksen kiehua (älä sekoita), kunnes se muuttuu ruskehtavaksi. 
  • Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Varo käsiä, sillä seos alkaa kiehua vimmatusti. Suosittelen käyttämään korkeaa kattilaa, jottei mössö ole pitkin pöytiä. 
  • Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi. Lämmitä seosta, kunnes voi on sulanut täysin.
  • Kaada jäähtynyt kinuski kakun päälle.
  • Kinuskin ohje löytyy vielä vaihekuvineen täältä.
 

 
Ohjeet löytyvät vielä YouTube videoltani!
Katso myös ohjeeni omenakaura-pavlovaan.


Kommentit